VELIKI SKANDAL KOD DOBOJA POTRESA CIJELU DRŽAVU Učenica kažnjena zbog proslave Dana državnosti BiH, kaznu potpisala direktorica škole

Učenica četvrtog razreda Osnovne škole “Petar Kočić”, u povratničkom selu Sjenina Rijeka kod Doboja kažnjena je smanjenjem vladanja zato što je slavila 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Vidljivo je to iz dokumenta koji kruži društvenim mrežama, a kojeg je potpisala direktorica škole Mevlida Dervišefendić, javlja FTV.

Kako se navodi u odluci, djevojčica je prvo kažnjena opomenom koju joj je izrekao razredni starješina, što znači i smanjenje vladanja.

U odluci stoji da je učenici smanjeno vladanje zbog odsustva sa nastave, što je pravdala činjenicom da je taj dan imala pravo na odsustvo zbog obilježavanja Dana državnosti BiH.

Kako Dan državnosti BiH nije definisan kao vjerski i državni praznik u RS-u, u odluci škole stoji da je “učenica izvršila povredu dužnosti učenika, na osnovu čega joj je izrečena vaspitno-disciplinska mjera opomena odjeljenskog starješine”.

Dodaje se i da se protiv ove odluke može izjaviti prigovor, koji se podnosi Školskom odboru u roku od osam dana od dana prijema odluke.

“Disciplinska mjera se može ublažiti ili ukinuti ukoliko dođe do pozitivnih promjena u ponašanju učenika”, stoji na kraju odluke.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.