Veliki uspjeh arbitra: Bh. sudac večeras sudi meč Barcelone u Ligi prvaka!

Irfan Peljto je od ove sezone u elitnoj grupi UEFA-inih sudija i polako se navikava da iz sedmice u sedmicu sudi mečeve Lige prvaka. U 4. kolu na zadatku je u Njemačkoj. Peljto je do sada sudio nizu evropskih velikana.

Međutim, od večeras na lisut može dodati i Barcelonu, definitivno najveći klub kojem dijeli pravdu.

Barcelona u četvrtom kolu Lige prvaka gostuje u Hamburgu gdje je igra protiv Shakhtara koji je za domaći teren izabrao grad na sjeveru Njemačke.

Uoči same utakmice nastao je još jedan veliki trenutak u Peljtinoj karijeri pošto je imao priliku da se upozna sa Robertom Lewandowskim, ali i drugim Barcinim zvijezdama.

Sarajalija sigurno može biti i više nego ponosan na sve što je do sada uradio u sudijskoj karijeri, ali ono najbolje svakako je pred njim.

Peljto je do sada sudio zahtjevne mečeve Feyenoord – Celtic te Union Berlin – Napoli što dovoljno govori koliko mu UEFA vjeruje.

Na prethodnim mečevima Lige prvaka je pokazao veliki autoritet te je sve vrijeme mečeve držao pod kontrolom.

Najboljem bh. arbitru je ovo sedma utakmicu u najelitnijem klupskom takmičenju i već treća u ovoj sezoni.

Da ima odličnu reputaciju u sudijskom svijetu govori i podatak da Peljto vrlo često zna biti delegiran na mečeve grčkog ili saudijskog prvenstva gdje sude strani arbitri.

Ukoliko grupnu fazu odsudi na nivou neće biti iznenađenje da Peljto sudi i nokaut utakmice, pa čak možda bude i delegiran za Evropsko prvenstvo.

Inače, asistenti Peljti su Davor Beljo i Senad Ibrišimbegović, dok je Miloš Gigović već standardno u ulozi četvrtog arbitra – javlja Sportsport.ba.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.