Veliko slavlje kod legendarnog Sergeja Barbareza, dobio i (ne)očekivanu čestitku

U glavama navijača fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine predstavlja sve što je ispravno, a svojim patriotizmom, profesionalizmom i karizmom zauvijek je zauzeo mjesto među “besmrtnim” ličnostima fudbala u našoj zemlji. Sergej Barbarez danas slavi rođendan.

Već odavno kao fudbaler ne trčkara po fudbalskim travnjacima, ali za brojne navijače sjećanje na njegove igre još uvijek je svježe.

Kao da je bilo jučer kada je golom reprezentaciji Danske na Parken stadionu poslao hiljade BH Fanaticosa u trans, a reprezentaciju Bosne i Hercegovine te noći prije skoro 20 godina lansirao prema pobjedi.

Svojim liderstvom nikada ranije, a ni kasnije viđenim na terenu osvojio je srca, kako saigrača, tako i svih onih kojima su Zmajevi u srcu.
Univerzalno poštovan gdje god da se pojavi, svojim primjerom pokazivao je kako se bori za državni dres, a ostao je svoj i u najtežim vremenima.

Možda kvalitetom nije bio najbolji fudbaler kojega smo ikada imali, ali za saigrače je tokom godina provedenih u klubovima i reprezentaciji bio sigurno najpoštovaniji.

Vidi se to i danas, kada ga niko nije zaboravio.

“Svojim igrama ušao je u srce mnogih navijača i u međuvremenu stvorio šest nezaboravnih godina. Želimo ti sve najbolje”, objavio je HSV, njegov bivši klub, na svojim profilima na društvenim mrežama.

Čestitku legendarnom Barbarezu uputio je i Fudbalski savez Bosne i Hercegovine.

-Sretan 52. rođendan nekadašnjem kapitenu naše reprezentacije Sergeju Barbarezu – poručeno je iz krovne kuće bh. fudbala.

Ova čestitka je za neke navijače neočekivana zbog nesuglasica na relaciji Barbarez – Savez.

Barbarez danas nije u svakodnevnom centru pažnje bosanskohercegovačkih i svjetskih medija, rijetko se na društvenim mrežama oglašava po pitanju fudbala, a još rjeđe se odlučuje stati pred TV kamere, kao da svojim stavom ne želi utjecati na javno mnijenje.

Tek kada si ne može pomoći napiše rečenicu, ili dvije, u pravilu ako frustracija oko reprezentacije Bosne i Hercegovine postane prejaka.

Sergej Barbarez igrao je za Velež, Hannover, Union Berlin, Hansu Rostock, Borussiju iz Dortmunda, HSV i Bayer Leverkusen i upisao 524 nastupa u svim takmičenjima. U klupskoj karijeri upisao je 164 pogotka i 79 asistencija.

Za selekciju Bosne i Hercegovine odigrao je 47 utakmica i postigao 17 golova.

Pitanje je hoće li se uskoro, ili ikada, pojaviti fudbaler takve karizme kakvu ima Sergej Barbarez, koji danas slavi 52 godine.

Sretan rođendan, kapitenu!

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.