Veoma dramatičnu utakmicu su košarkaški Zmajevi odigrali u borbi za SP, u ključnim momentima smo se “probudili”, zaigrali herojski i pobijedili!

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u dvorani “Mirza Delibašić” u Sarajevu odigrala je utakmicu 3. kola druge faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv selekcije Mađarske.

Nakon što smo prvo poluvrijeme izdominirali u trećoj četvrtini su se naši momci uzdrmali, a Mađari su odlično proigrali.

Vodili smo nakon poluvremena 52:38, a već na kraju treće četvrtine smo gubili 62:64.

Uslijedila je dramatična posljednja četvrtina, ali naši momci se nisu dali do samog kraja. Iskusno su se Mađari borili, ali Zmajevi su uspjeli “skameniti” protivnike na kraju.

Dobili smo meč rezultatom 83-78.

Sjajni su bili svi. Kenan Kamenjaš je postigao 20 poena. Odličan je bio mladi Sani Čampara. Aleksandar Lazić na vrhunskom nivou.

Amar Gegić je igrao fenomelano, a tim je nosio kapiten Adin Vrabac!

Ovi momci su večeras pokazali da se srcem može pobijediti!

Mađari u bili favoriti, ali odličnu i vrlo požrtvovanu igru pokazali su naši momci uprkos izostancima Džanana Muse, Jusufa Nurkića, Miralema Halilovića, Edina Atića i ostalih.

Inače, ovo nam je bio četvrti međusobni duel protiv Mađarske.

U prvom, koji je odigran 8. augusta 2010. godine u sklopu kvalifikacija za Eurobasket, izgubili smo rezultatom 74:70, da bi 15 dana nakon toga naš tim slavio rezultatom 73:64.

U posljednjem našem duelu prije ovog večerašnjeg, koji je odigran na Eurobasketu ove godine, naš tim je slavio rezultatom 95:85.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.