Veoma važno upozorenje PS Tešanj: “Dragi građani, vodena bujica ide rijekom iz pravca Crnog vrha prema gradu, sklonite vozila sa obale rijeke”

Zbog poplava koje su zadesile općinu Tešanj, policijska vozila su u pripravnosti, te putem razglasa obavještavaju sve građane da se sklone od obala rijeke.

“Dragi građani, vodena bujica ide rijekom iz pravca Crnog vrha prema gradu, sklonite vozila sa obale rijeke”, kazali su iz PU Tešanj.

Podsjećamo, ovakva situacija kakva se vidjela danas u Tešnju nije bila još od velike poplave 1976. godine.

Danas u poslijepodnevnim satima veliko nevrijeme pogodilo je općinu Tešanj. Fotografije i snimci koje nam neprestano šalju naši čitatelji pokazuju da su mnoga područja na prostoru Tešnja pod vodom.

Zatvoren je bio put u samom centru grada i kod zgrade Elektrodistribucije na ulazu u grad, sada je opet prometno. Zbog novoizgrađenih trotoara voda nije mogla oticati, pa su stanovnici Tešnja bili u panici.

Praćeno obilnom kišom i vjetrom, nevrijeme je ponovo nanijelo veće nanose blata i kamenja kako na lokalne i magistralne saobraćajnice tako i u dvorišta.

Iz Policijske stanice u Doboj Jugu gdje je uvijek kritična situacija kada su velike oborine u pitanju za Bhdijaspora.net su rekli da je na ovom području stanje redovno. Nadležni upućuju apel da građani prate nivo vode korita rijeke Tešanjke i Usore, jer se i večeras najavljuju padavine.

Zbog nevremena koje je u poslijepodnevnim satima zadesilo našu općinu, poplavljen je i parking kod OŠ “Huso Hodžić”. Za sada nema informacija kolika je šteta na vozilima..

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.