Veoma znakovite scene pristižu iz Beograda nakon izbora u Srbiji: Milorad Dodik se pridružio Nenadu Nešiću u štabu SNS-a, ispratili obraćanje Aleksandra Vučića

Predstavnici Srpske napredne stranke, uključujući i premijerku Srbije Anu Brnabić obratili su se javnosti prvi put nakon zatvaranja biračkih mjesta, a među onima koji su se nalazili u pozadini je i aktuelni ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić. Nakon što je ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić viđen u štabu Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića nakon zatvaranja birališta, prilikom obraćanja Aleksandra Vučića na istom mjestu se pojavio i Milorad Dodik.

Naime, dok je Brnabić držala govor u kojem se osvrnula na izborni proces i prve procjene rezultata, u pozadini su se nalazili brojni zvaničnici SNS-a.

Ipak, pored zvaničnika iz Srbije svoje mjesto u “timu” našao je i predsjednik DNS-a i ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić.

S obzirom na to da je Nešić ministar u BiH, njegova fotografija u timu SNS-a svakako da s jednog aspekta može biti sporna.

Inače, Nešić je ranije tokom dana saopćio kako je glasao na izborima u Srbiji. Ipak, Nešić nije rekao u kojem je gradu glasao.

Kada je riječ o obraćanju Ane Brnabić, premijerka Srbije je rekla kako će koalicija SNS-a odnijeti pobjedu. “Prema 50 posto obrađenih mjesta, želim reći građanima Republike Srbije da naša lista ‘Srbija ne smije da stane’, ima 47,1 posto podrške. Slijedi Srbija protiv nasilja sa 23 posto, potom Socijalistička partija Srbije. SNS će sasvim sigurno sama imati više od 125 mandata”, kazala je Brnabić što je ispraćeno aplauzom.

Tokom obraćanja Aleksandra Vučića o preliminarnim rezultatima izbora, u pozadini su se mogli vidjeti i Milorad Dodik.

Tu je bio i Nenad Nešić, a oni su se nalazili među drugim zvaničnicima SNS-a uključujući premijerku Anu Brnabić kao i gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića.

Dodik je danas u Banja Luci glasao na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji.

Međutim, njegovo glasanje nije moglo proći bez kršenja izbornih pravila.

Dodik je preuzeo svoj glasački listić i zaokružio ga pred članovima biračkog odbora i novinarima tako da svi vide kome je dao svoje povjerenje. Lider RS-a nije ulazio u za to predviđeno glasačko mjesto kako bi tajno zaokružio listić već je glasao javno što se kosi sa pravilima.

No, Dodika niko nije ni pokušao upozoriti ili spriječiti te mu ukazati kako se vrši proces glasanja.

VEZANI TEKST: Pogledajte snimak, Milorad Dodik u Banja Luci glasao mimo zakona i poručio: “Dobili smo državljanstvo po propisima Srbije, ne vanzemaljaca”

“Iskoristio sam svoje pravo kao državljanin Srbije da glasam u Konzulatu u Banja Luci.

Vidim da je velika izlaznost, da su ljudi zainteresovani za izbore i da će to obezbijediti veliku podršku političkim snagama u Srbiji koje nju čine stabilnom”, rekao je Dodik.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.