Vico Zeljković nakon sramotnog debakla bh. fudbalera najavio da će pojedini Zmajevi biti otpisani, obratio se i huliganima

Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković je bio iznimno razočaran nakon sinoćnjeg debakla Zmajeva protiv Luksemburga. Zeljković je istakao da nije očekivao lošu igru i rezultat.

“Dugo smo sinoć razgovarali selektor Milošević, direktor Misimović i ja i ovaj poraz je mnogo toga pokazao i otklonio mnogo dilema za budućnost”, naveo je Zeljković koji je potom otkrio je da je selektor uvidio da nekim igračima više ne treba davati šansu u reprezentaciji.

“Utakmice protiv Luksemburga i Slovačke su za nas bile jako bitne, da se vidi ko može da nam pomogne u ostvarenju ciljeva. Ono što je jedino sinoć bilo dobro je da smo dobili dva igrača za budućnost.

Ipak, vidjeli smo i da je mnogo igrača višak za reprezentaciju, da nemaju ni želju, ni volju, ni energiju, a neki koji su možda to i imali, nemaju potrebni kvalitet.

Imamo još Slovačku i sigurno će nakon te utakmice mnogo stvari biti jasnije stručnom štabu i sportskoj javnosti po pitanju realnih očekivanja pred baraž i sa kojim igračima možemo da napadnemo historijski plasman na Euro”, napisao je Zeljković na Instagramu.

Zeljković se osvrnuo i na ponašanje naših navijača koji su napravili prekid utakmice ubacivanjem baklji u teren.

“Ponašanje pojedinaca, odnosno huligana, koji za novac koji dobijaju od interesnih grupa koje žele da dođu u savez, bacaju baklje u teren najoštrije osuđujem.

Time niti pomažu igračima, niti će bilo šta postići osim što brukaju reprezentaciju i to mora osuditi svako ko racionalno razmišlja.

Razumijem nezadovoljstvo istinskih navijača, rezultati nisu onakvi kakve smo svi željeli. Sigurno ćemo znati povući poteze za naredni period i cikluse.

Razumijem i one koji zbog složenosti prostora u kome živimo ne vole mene radi mog imena i prezimena. To mi je razumljivo i legitimno, a da li je normalno, to je već druga priča, koja nije fudbalska”, poručio je Zeljković.

Zeljković je posjetio da Nogometni savez BiH nije samo muška seniorska reprezentacija, već i stvaranje infrastrukture za domaći nogomet.

“To i radimo kroz razne projekte i to je vidljivo svakome ko to želi da vidi.

Naravno, tu je i obezbjeđivanje uslova za sve naše selekcije i to radimo na najvećem nivou, u rangu najboljih evropskih selekcija, plaćamo avione, hotele, troškove dolaska igrača, kao i premije kada se napravi rezultat”, poručio je Zeljković i za kraj dodao:

“Idemo dalje. Hvala svima na podršci u ovim teškim trenucima.

Za kritičare i one koji misle drugačije, fudbalski, pored ovih činjenica, takođe razumijem, pozdravljam i poštujem različito mišljenje i poglede”, napisao je predsjednik NS BiH.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.