Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojilo Nacrt budžeta za 2022. godinu, te Odluku kojom se osigurava novac za održavanje Općih izbora u BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojilo je na današnjoj sjednici Nacrt budžeta za 2022. godinu, te Odluku kojom se osigurava novac za održavanje Općih izbora u BiH.

Ministri su usvojili Posebnu odluku kojom se Centralnoj izbornoj komisiji BiH posuđuje 9,7 miliona KM za provedbu izbora, a od RAK-a, odnosno od prihoda za GSM licence.

Zakonski rok za osiguranje novca za održavanje izbora bio je 19. maj, a iz Centralne izborne komisije BiH upućivali su više apela. No, ovo nije sav neophodan iznos. Prema procjenama CIK-a, potrebno je 12,5 miliona KM.

Sinoć je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH kazao da će danas biti donijeta odluka o finansiranju izbora.

Opći izbori u BiH trebaju biti održani 2. oktobra ove godine.

Na dnevnom redu je i Izvještaj o radu Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine za 2020. godinu (materijal sa oznakom tajnosti), Godišnja platforma o obavještajno – sigurnosnoj politici za 2022. godinu (materijal sa oznakom tajnosti) i Prijedlog programa rada Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine za 2022. godinu (materijal sa oznakom tajnosti).

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.