Vlatko Glavaš bez pardona otvoreno progovorio: “Nedopustivo je to što se Milorad Dodik stavio u ulogu glasnogovornika FSBiH koji pred Putinom najavljuje odigravanje utakmice”

Vlatko Glavaš, nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, zatražio je od Fudbalskog saveza BiH da hitno poništi odluku o odigravanju utakmice sa Rusijom.

– FSBiH mora poništiti odluku o odigravanju utakmice sa Rusijom, s obzirom na to da takva utakmica može naštetiti međunarodnoj i sportskoj reputaciji naše reprezentacije.

Nedopustivo je to što se Milorad Dodik stavio u ulogu glasnogovornika FSBiH koji pred Putinom najavljuje odigravanje utakmice. Ako je jedan od ciljeva njegove posjete da dogovori utakmicu u Rusiji, onda je Dodik predsjednik FSBiH, a ne član Predsjedništva BiH.

Mislim da ta utakmica u Rusiji neće biti odigrana. Ni reprezentativci Bosne i Hercegovine na čelu sa kapitenom (Edin Džeko), ne žele igrati takvu utakmicu, i to su vrlo jasno poručili, kao i većina građana koji navijaju za reprezentaciju Bosne i Hercegovine – rekao je Glavaš.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić osvrnuo se na skupu u Gračanici na dešavanja u Nogometnom savezu BiH i najavljenu utakmicu sa reprezentacijom Rusije

“Naš Vlatko Glavaš je i Hrvat i katolik, i niko mu to nije osporavao dok nije zaigrao za Reprezentaciju Bosne i Hercegovine, pa su mu to onda osporavali i porodici i prijateljima.

Danas Vlatko ne može da priđe ni blizu Nogometnom savezu, iako je bio kapiten, zato što navodno nije dobar Hrvat, zato što ga ne gura HDZ.

E, vidite mi se borimo za takvu državu u kojoj nećemo vagati hrvatstvo, bošnjaštvo ili srpstvo, u kojoj nećemo vagati nečiju vjeru, nego ćemo vagati koliko je neko stručan i koliko mu je stalo do Bosne i Hercegovine.

Po nama i Vlatko, i Sergej Barbarez i svi ti ljudi koji su ginuli u tome dresu trebaju da budu u tome savezu a ne ovi koji nam svaljuju pola svijeta zato što su zamislili da pomognu Putinu da se odigra utakmica sa Rusijom pred sami početak svjetskog prvenstva, i to nam govori šta se desi kada imamo 2:1 protiv Bosne i Hercegovine, plus koji domaći izdajnik”, rekao je Komšić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.