Voditeljicu BBC-ja usred emisije uživo nazvao glasnogovornik talibana, pogledajte kako je reagovala

Globus Posljednje Vijesti

Voditeljica BBC-ja Yalda Hakim, porijeklom iz Afganistana, za vrijeme izvještavanja uživo iznenada je primila poziv od talibanskog glasnogovornika Suhaila Shaheena, nakon što je ta ista grupa srušila afganistansku vladu.

Shaheen je voditeljicu nazvao na mobitel dok je vodila intervju, a iako je na početku bilu u šoku, brzo ga je stavila na zvučnik i počela ispitivati o događanjima u Afganistanu, prenosi The Sun.

Nakon što je potvrdio da je može čuti, Shaheen je započeo govor u kojem je obećao mir u ratom razorenoj zemlji. “Stanovnici Afganistana u Kabulu, njihova imanja i njihovi životi su sigurni. Nikome se nećemo osvetiti. Sluge smo naroda i ove zemlje”, rekao je.

Ipak, nije isključio “mogućnost javnog pogubljenja i kazni u obliku amputacija. “Ne to sada reći, to ovisi o sucima i zakonima. Suci će biti imenovani prema zakonu buduće vlade”, rekao je glasnogovornik talivana.

Potvrdio je da će se zemlja vratiti ekstremnoj verziji islamskog šerijatskog zakona: Naravno, želimo islamsku vladu, no poštivat ćemo prava žena i dopustiti im pristup obrazovanju”.

Voditeljicu Yaldu Hakim pohvalili su kolege i ljudi na društvenim mrežama jer je uspjela zadržati prisebnost.

Pogledajte kako je reagovala.

Leave your vote