Vojin Mijatović bez imalo pardona poručio Miloradu Dodiku: “Tvoja sudbina je vezana isključivo uz sudbinu BiH”

Vojin Mijatović, ministar razvoja poduzetništva i obrta Federacije BiH, oglasio se na Facebooku. Njegov status prenosimo u cijelosti.

“Pružili smo ruku, nemojte to shvatati kao slabost.

Zaista smatram da naša zemlja zaslužuje priliku za novu atmosferu i razvoj.

Dogovor i saradnja

Pri formiranju Vijeća ministara BiH smo u tom smisli pružili ruku za dogovor i saradnju, ali nikako za ucjene i razgradnju našeg društva.

Gospodin Dodik nastavlja sa svojom zapaljivom retorikom i na dnevnoj bazi proizvodi konflikte.

Za razliku od onih čiji smo “patriotizam” debelo platili, u nama nećete imati partnera za lažna nacionalistička nadvikivanja.

Pozivam vas da se dozovete ako možete i da počnemo raditi u interesu građana cijele Bosne i Hercegovine, nemojte da vas nose pogrešne politike jer svima je jasno i u Sarajevu i Beogradu i Zagrebu, a sve više i u Banjoj Luci da idete u pogrešnom smjeru.

Zapadni i moderni svijet
Nama je kao državi mjesto uz zapadni i moderni svijet, a i vaša je sudbina gospodine Dodik vezana isključivo uz sudbinu Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina je naša zajednička država i rezervne nemamo, nigdje vas neće uvažavati kao u našoj zemlji i nemojte misliti da ćete pljuvanjem po njoj postati veliki, ako ostanete bez svoje zemlje ostajete bez svega.

Vijeće ministara BiH i Parlamentara skupština BiH su danas više nego ikad potrebni Republici Srpskoj kako bi izašla iz velike finansijske krize u kojoj se nalazi kao entitet, ne sijecite granu na kojoj sjedite – poručio je Mijatović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.