Vojin Mijatović dao izjavu o Željku Komšiću koja je zaintrigirala javnost: “Šta me briga, Željko je moj prijatelj i sve dok vodi ovakvu politku, imaće moju podršku”

Kandidat SDP-a za člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda i potpredsjednik stranke Vojin Mijatović, dao je intervju za portal ljudski.ba

Mijatović najavljuje siguran povratak SDP-a u NSRS čime će biti srušen tabu da je to bošnjačka politička partija, kao i da Pokret za Državu nije antisrpska priča.

Siguran je da će najmanje jedan zastupnik iz Pokreta za državu biti Srbin.

Do izborne šutnje je kaže otvorena njegova ponuda opoziciji da se povuče iz utrke za Predsjedništvo BiH.

Na izborima očekuje dobar rezultat SDP-a, ali smatra da će pravi ispit zrelosti imati na stranačkom kongresu kada se bira novi predsjednik.

Žao mu je, kaže, što je ova stranka 2010. ugasila nadu građanima jer je tadašnji predsjednik Zlatko Lagumdžija više volio tendere od građanske BiH.

“Da sada imamo povjerenje 30 posto Srba iz RS-a i 30 posto Hrvata u BiH bilo bi svejedno kakav će Izborni zakon Schmidt nametnuti”, rekao je Mijatović za Ljudski.ba.

Otkrio je ljute li se na njega u SDP-u jer podržava Željka Komšića. Pitali su ga i da li kod Bošnjaka vidi nekog njihovog Vojina Mijatovića.

“U jednom trenutku, moram priznati, Željko Komšić je jedini koji brani građansku ideju, građansku BiH u Predsjedništvu BiH. Ako budem izabran za člana Predsjedništva otvaraju se vrata bez povratka građanske BiH”, kazao je Mijatović.

Na pitanje da li će mu vrh SDP-a zamjeriti zbog javne podrške Komšiću, Mijatović je rekao:

“Šta me briga, Željko je moj prijatelj. Sve dok vodi ovakvu politku, imaće moju podršku i hvalu mu na podršci. Jedino Željko i Nermin Nikšić su mi dali podršku u ovoj kampanji”, zaključio je Mijatović.

Mijatović je naknadno prokomentarisao ovu izjavu kazvaši da ukoliko bira između kandidata HDZ-a i Željka Komšića uvijek će podršku dati Komšiću.

“Moju punu podršku ima moj stranački kolega Denis Bećirović i tu nema dileme. Svanuće dan i u ponedeljak i moraće se mnogi pogledati u oči sa mnom.”

Više pogledajte u intervjuu za Ljudski.ba.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.