Vojin Mijatović direktno i bez malo uvijanja: Ja sam izdajnik za “velike” bošnjačke patriote jer sam se drznuo da kažem da sam i Srbin i Bosanac

Ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH i potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović oglasio se na Facebooku. Mijatović je uputio “par riječi od izdajnika”, kako ga naziva lider SNSD-a i predsjednik RS Milorad Dodik.

-Ja sam izdajnik za Dodika i njegove poslušnike jer sam Srbin koji voli BiH i spreman glavom platiti za mir i budućnost svih u BiH.

Ja sam izdajnik za “velike” bošnjačke patriote jer sam se drznuo da kažem da sam i Srbin i Bosanac i da je Sarajevo moj glavni grad i da polažem ista prava na njega kao i svi ostali.

Mjesecima nas prozivate za izdaju, a zapravo jedina stvar koja vas boli jeste što nemate više vlast.

Razgovor nema alternativu, pa čak ni u ratu, a, nažalost, vaši i Dodikovi mozgovi su još u ratu, isti ste, nema nikakve razlike među vama, vaši motivi nose samo sukob, rat i mržnju.

Zato i danas uz Nermina, Dinu i Edina, jer znam da izdaja i predaja za nas nisu opcija.

Žalosno je koliko spinujete, lažete i blatite, žalosno je kako po staroj matrici samo Dodiku dajete vetar u leđa i samo zato što nemate vlast.

Za razliku od vas ovaj izdajnik brani i dalje svoju državu u Banja Luci, a podjednako me mrzite i vi i Dodik.

Ali zapamtite vrlo brzo ni njegovih ni vaših politika neće biti, prodisat će ova zemlja bez obzira što se grčevito borite da je ugušite i vi i on – poručio je Vojin Mijatović.

Podsjetimo, danas se u Konjicu održava sastanak predstavnika “Trojke” i lidera HDZ-a Dragana Čovića i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika.

Sastanak je obilježio verbalni sukob između Milorada Dodika i Zukana Heleza, a više o tome čitajte OVDJE.

Predsjednik Naše stranke Edin Forto nakon današnjeg sastanaka predstavnika stranaka Trojke, HDZ-a i SNSD-a u Konjicu rekao je da je danas vidio samo bahaćenje i vrijeđanje zbog čega nas, kako je istakao, prezire jedan dio zapadne Evrope.

Istakao je da političari imaju još jednu ulogu, a ne samo da se slažu ili ne slažu oko pojedinih stvari.

“Način na koji se odluke donose u jednom kulturnom dijalogu je jednako bitan kao same odluke koje se donose. Danas nismo prisustvovali tome. Danas prisustvovali bahaćenju, bezobrazluku, vrijeđanju i sve ono u čemu ne želimo da učestvujemo na način na koji neki misle da je možda i normalno”, rekao je Forto.

Dodao je da političari imaju odgovornost da pokažu narodu kako se pregovara i kako se pravi dogovor.

“Naša odgovornost nije da budemo onaj stereotip zbog kojeg nas prezire jedan dio zapadne Evrope, bahati balkanski šefovi. Ne želimo to biti. Jasno je da će biti još razgovora, da ćemo pokušati ono oko čega možemo se približiti. Način na koji to radimo moramo unaprijediti, sada poimenično ne govorim šta se tačno dešavalo”, kazao je Forto.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.