Vojin Mijatović jasno i nedvosmisleno dao na znanje apsolutno svima: “Miloradu Dodiku nećemo dopustiti četvrtog delegata, odgovornost je na nama i opoziciji”

Održana je sjednica Predsjedništva SDP-a na kojoj je razmatrano i pitanje izbora delegata u Narodnoj skupštini RS-a za popunjavanje Kluba Srba u Domu naroda Parlamenta BiH.

Zaključak je da SDP i dalje smatra kako je najbolja opcija da Pokret za državu i opozicija (SDS-PDP) imaju po jednog delegata.

“Ni pod koju cijenu nećemo dozvoliti da Dodik ima četiri delegata u Domu naroda. Sutra ćemo pozvati lidere opozicije da u ponedjeljak održimo sastanak na ovu temu. Mi imamo svoj stav, opozicija ima svoj stav i sada ćemo nastaviti razgovore i u zvaničnoj formi”, rekao je za Klix.ba Vojin Mijatović.

Na pitanje šta ako opozicija ne pristane da podrže kandidata Pokreta za državu, Mijatović kaže da će se sve vidjeti na sastanku.

“Odgovornost je na nama i na opoziciji, podjednako. U skladu s našim dogovorom ili ne dogovorom Dodik može dobiti četvrtog delegata”, dodao je.

Za kraj dodajmo kako Klix.ba saznaje da bi i u slučaju da se postigne dogovor PzD-a i opozicije, SNSD opet mogao osigurati ruke za četvrtog delegata.

Trenutno imaju 53 i potrebne su im još tri, a sada su se ponovo pojavile informacije o navodnoj kupovini poslanika iz opozicionih redova koji su nezadovoljni stanjem u svojim partijama.

U NSRS sada djeluje i tzv. Draškova grupa. Riječ je o poslanicima koje kontroliše Draško Stanivuković.

Takozvana “Draškova grupa” su Tanja Vukomanović (njegova portparolka), zatim Mirna Savić-Banjac i Nebojša Drinić te još jedan poslanik.

Ono čega se mnogi boje jeste mogućnost da bi se “odmetnuti” Stanivuković mogao i u NSRS-u prikloniti vladajućoj strukturi kako bi zauzvrat dobio podršku za brojne projekte koje planira u Banjoj Luci.

Također, spekuliše se i da pojedinci iz redova SDS-a već danima koketiraju sa SNSD-om.

Glasanje u Narodnoj skupštini RS-a 30. novembra će biti tajno.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.