Vojin Mijatović oštro reagovao, “zvoni na uzbunu”: “Postoji precizan plan kako da se nasilno sruši vlast”

Ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH Vojin Mijatović oglasio se danas, 27. marta, na društvenoj mreži Facebook, te naveo da ‘postoji plan o nasilnom rušenju vlasti u BiH’. “Pravosnažne presude za premijera i druge donijete od Suda BiH za milionski kriminal u doba korone se prikazuju kao montirani proces gdje su presuđeni ‘nevini’ ljudi”, ističe on. Objavu Vojina Mijatovića u nastavku prenosimo u cijelosti:

“Nama su u amanet ostavljeni milionski minusi Elektroprivredi i rudnicima”

“Precizno osmišljena akcija koordinirana sa desno orijentisanim medijima, pojedincima, grupama, desno orijentisanim strankama, ranjivim kategorijama uz podršku desno orijentisanih pojedinaca u redovima vladajućih stranaka koji su nezadovoljni jer nisu ostvarili lične ambicije.

Od početka mandata gurala se priča o ‘nametnutoj vlasti’ iako se u blokadu došlo političkom korupcijom i kupovinom delegata za Dom naroda ispred očiju javnosti.

Sve vrijeme se gura priča o krhkoj većini i ako se mnogo puta dokazalo da ta većina može biti i 60 ruku.

Paralelno se gura priča o restrikcijama i poskupljenju struje iako su milionski minusi u Elektroprivredi i rudnicima ostavljeni nama u amanet.

Pravosnažne presude za premijera i druge donijete od Suda BiH za milionski kriminal u doba korone se prikazuju kao montirani proces gdje su presuđeni ‘nevini’ ljudi.

Konstantno se guraju tekstovi o nezadovoljstvu, penzionera, boraca, rudara…. putem izjava pipaka duboke države prethodne vlasti u svim sistemima.

Historijski momenat otvaranja pregovora sa EU, se po svaku cijenu minimizira, dezavuiše i pokušava se po svaku cijenu ubiti pravljenje pozitivne atmosfere u društvu.

Počeli su tekstovi o ‘paljevinama’ iz 2014., uz pitanja imaju li građani pravo na bunt?

U desno orijentisane medije isključivo se guraju pojedinci iz vladajućih stranaka sa ‘patriotskim’ izjavama, a paralelno se brutalno pljuju svi ostali koji razvaljuju ostavštinu kriminalnog sistema.

Po svaku cijenu se pravi privid raskola u vladajućim strankama putem nebitnih i nezadovoljnih pojedinaca koji su frustrirani činjenicom da nisu ispunili lične ambicije.

Od svake odluke se pravi zavjera i sve se pakuje u omot izdaje.

Mogao bih još puno stavki navesti, samo uzmite naslove u mnogim medijima i izjave ključnih nosioca ovog projekta unazad godinu dana i sami povežite sve ovo i jasno je sve kao dan.

Krajnji cilj je haos, paljevine i nasilno preuzimanje vlasti, ako je cijena rat spremni su i na to samo da se ne otvara niz kriminialnih postupaka koji su u toku.

ČITAJTE I OVO: Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić javno stao u odbranu Vojina Mijatovića: “Nevjerovatno je kako brzo zaboravljamo”

I naravno njihov odgovor će biti da je ovo teorija zavjere, tvrdim odgovorno ovo je sve precizno smišljen plan nasilnog preuzimanja vlasti po svaku cijenu.”

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.