Vojin Mijatović u žestokom obraćanju javnosti otvoreno poručio: “Milorad Dodik će svoju vladavinu završiti kroz sudske presude i robiju”

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović reagovao je na posljednje izjave predsjednika RS-a Milorada Dodika. Kako je naveo, Milorad Dodik je u “poslednjem činu satanizacije srpskog naroda”.

Podsjetimo da je Dodik poručio da nagovara Hrvate da sa Srbima jednokratno napuste institucije Bosne i Hercegovine.

“Etnonacionalne politike u Bosni i Hercegovini doživljavaju već vidljivo, svoj posljednji čin. Nažalost cijenu svega platit će narodi koji godinama ne vide šumu od drveta i podržavaju takve politike.

Takvu visoku cijenu zbog politike koju godinama vodi Miorad Dodik, uveliko plaća srpski narod u BiH”, naveo je Mijatović.

Prema njegovim riječima, Dodik nije nervozan bez razloga i upravo njegova eskalacija ide iz dva razloga.

Prvi je definitivna odluka Aleksandra Vučića da se ogradi od njega na više načina, a drugi jeste činjenica da će se ubrzo pred sudskim instancama u BiH ali i Srbiji, naći i Dodik i njegovi saradnici ali i članovi porodica.

“Dodik je svjestan da mu je surovi kraj nikad bliže i zato bez dileme uvlači u izolaciju i problem srpski narod u BiH i bez dileme pravi sve uslove za ukidanje Republike Srpske u finansijskom i političkom smislu.

Dodik je u sukobu sa čitavom međunarodnom zajednicom, a zbog straha od gubitka vlasti pridružuju mu se i neki bošnjački lideri”, naglasio je.

Kako je istaknuo, napadi na američku administraciju koja je najveći prijatelj naše zemlje, napadi na pravosudi sistem BiH koji se konačno oslobađa političkog uticaja predstavljaju napad na BiH i to treba naglasiti.

“Dodik će svoju vladavinu završiti kroz sudske presude i robiju tu dileme nema, Bosna i Hercegovina će opstati kao zemlja svih njenih naroda, a u uslovima geostrateških napetosti mi ne smijemo odustati od naših iskrenih saveznika poput Sjedinjenih Američkih Država.

Etnonacionalne politike neka polože svoj račun kriminala i korupcije pravosudnim institucijama BiH, koje ohrabrujem da rade svoj posao, a mi ne smijemo odustati od naše domovine, koja neće biti ni srpska, ni bošnjačka, ni hrvatska, već i srpska i bošnjačka i hrvatska, bosanskohercegivačka”, zaključio je Mijatović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.