Vojin Mijatović veoma otvoreno progovorio o sukobu Zukana Heleza sa Miloradom Dodikom: To je jedini jezik koji on razumije

Opsovati zločin kao što je genocid u Srebrenici je nešto što normalan um ne može pojmiti. Niko normalan, ko u sebi ima i zrno ljudskosti ne bi mogao učiniti tako nešto. Milorad Dodik je to uradio na sastanku političkih lidera u Konjicu, zbog čega zamalo nije izbio fizički sukob između njega i Zukana Heleza.

Za komentar svega što se dešavalo u Konjicu zamolili su potpredsjednika SDP-a Vojina Mijatovića.

-Milorad Dodik po ko zna koji put pokazuje svoju anticivilizacijsku i primitivnu politiku ali i karakter.

Nažalost scene koje su se dogodile u Konjicu ne donose ništa dobro, ali potpuno razumijem Zukanovu reakciju i bez dileme to je jedini jezik koji Dodik razumije.

Milorad Dodik je stalni faktor nesigurnosti kako u BiH tako i u regionu, ali vrlo jasno on najveću štetu pravi srpskom narodu u BiH bez dileme.

SDP BiH neće ni Dodiku ni nikom drugom dozvoliti komadanje BiH i to moraju znati svi, pa i oni koji grakću mjesecima oko izdaje, a u čvrstom su zagrljaju sa Dodikom decenijama.

Da sumiram, Milorad Dodik je prijetnja za mir u BiH ali i celom regionu.

Dodik mora otići a u ovom trenutku smo za to odgovorni svi i bh politička scena i međunarodna zajednica i službeni Zagreb i Beograd.

Dodik je problem svima i mora otići sa političke scene, rekao je Mijatović za Oslobođenje.

Helez otkrio detalje

Ministar odbrane BiH Zukan Helez imao je buran dan, a na sastanku u Konjicu našao se i na ivici fizičkog obračuna s predsjednikom RS Miloradom Dodikom.

Mediji su već prenijeli detalje i da žali zbog psovki koje je razmijenio s Dodikom, ali da preko uvreda u kojima je spomenut genocid u Srebrenici nije mogao preći.

“Nikšić me zaustavio”

-Ja sam pokušao da ustanem, ali Nikšić me je zaustavio. Lakše bih podnio da mi je opsovao nekog iz porodice, nego genocid. Da sam mu prišao, ne znam šta bi se desilo, ali Nikšić me je držao za ruku, a i Čović me je zamolio da se smirim.

Dodik se u tim momentima nekako uvukao pod sto – kazao je Helez.

U narednim danima on očekuje rješenje krize izazvane neustavnim suspendiranjem odluka Ustavnog suda BiH na teritoriji RS.

-Koliko imam informacija, visoki predstavnik Christian Schmidt bi trebao donijeti odluku o ovom pitanju, moja je želja da ona uključi i smjene zvaničnika koji su učestvovali u svemu, a ne samo suspenziju spornog zakona. Da više nikome nikada ne padne na pamet da dira u ustavno-pravni poredak BiH – ističe Helez.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.