Vrlo skandalozan istup ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina: “Zadatak ove generacije političara je da stvori ‘srpski svijet’”

Posljednje Vijesti

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin je ocijenio da jučerašnji događaj na Cetinju jasno govore koliko je “bitno da svi Srbi budu složni i da uvijek nastupaju kao jedinstven politički narod”, javlja Tanjug.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova on je gostujući na TV Pink rekao da je “zadatak ove generacije političara da stvori srpski svijet da bi zaštitio Srbe”.

“Ne budemo li ga mi stvorili, bojim se da sledeću generaciju Srba nećemo ni dočekati. Pogledajte kakav je to stepen mržnje i antisrpskog raspoloženja ničim izazvan. Jučerašnji događaji u Crnoj Gori mogu samo da se porede sa linčom predsjednika Vučića u Srebrenici”, rekao je Vulin, javlja Al Jazeera.

Istakao je da Srbija nema aspiracije ni prema jednom centimetru bilo čije teritorije van svojih granica, ali da ne treba da postoje ni aspiracije prema 13 posto teritorije koja se zove Kosovo.

“Nemojte da imate takve ideje da komadate Srbiju, da bi to sačuvalo mir i sigurnost na Balkanu. Znači, Balkan je siguran, miran i stabilan samo kada Srbija ne misli o Srbima i kada možete Srbima da radite šta hoćete”, rekao je Vulin.

Zamoljen da prokomentariše izjavu srpskog patrijarha Porfirija koji je kazao da su u Crnoj Gori snajperima pokušali da spreče ustoličenje mitropolita Joanikija, Vulin je rekao da to ne bi bio prvi put da se spremao atentat na mitropolita Joanikija iz snajpera.

“Ne mogu da potvrdim, ali ni da demantujem, ali, ono što mogu da podsetim je da je prije nekog vremena, na sadašnjeg mitropolita Joanikija pucano u hotelu Kraun Plaza i to potvrdilo se iz snajpera. Očigledno nije nemoguće da se takve stvari dešavaju”, rekao je Vulin.

Dodao je da ako se to moglo desiti u to vrijeme u Beogradu, zašto ne bi moglo i na Cetinju.

“Desant na Cetinje”

Srbijanski Ministar policije je kazao da je slušao predsjednika Crne Gore Mila Ðukanovića kako sa velikom dozom cinizma govori o tome da su patrijarh i mitropolit izvršili desant na Cetinje i došli pod jakim mjerama obezbjeđenja.

Upitao je Ðukanovića sa koliko je on tjelohranitelja došao na Cetinje i od koga se on to čuva.

“Sa koliko je telohranitelja Ðukanović došao, nisu možda bili nenaoružani, pa kakav je onda on desant učinio? On, predsjednik države, ne može da dođe u svoje Cetinje bez tjelohranitelja, od koga se on to krio, znamo zašto se moraju štititi patrijarh i mitropolit, od njega i njegovih, a od koga se on štitio, od patrijarha, mitropolita, da ga neće tamjanom kakvim pogoditi”, upitao je Vulin gostujući na TV Pink.

Leave your vote