Vučić zabrinut nakon govora Čovića i Džaferovića u Ljubljani: “Nisam sretan onim što sam čuo o BiH, ne možemo računati na apsolutno mirno okruženje”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj posjeti Sloveniji, gdje će učestvovati na Samitu Evropska unija – Zapadni Balkan.

Danas je učestvovao na konferencije EPP-a na kojoj su govorili član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i lider HDZ-a BiH Dragan Čović.

Aleksandar Vučić je otkrio kako nije sretan onim što je čuo o BiH. Dodao je kako nikada nije primijetio tolike razlike u govorima “predstavnika tri naroda u BiH”.

“Najupečatljivije je što nisam bio sretan onim što sam čuo od bosanskih predstavnika. Ne možemo da računamo na apsolutno bezbjedno i sigurno okruženje. Razlike između tri naroda nikada nisu bile izraženije”, zaključio je srbijanski predsjednik.

Džaferović je, između ostalog, u svom govoru prisutne zvaničnike upoznao sa trenutnom situacijom u našoj zemlji.

“Ne želim uljepšavati stvari: trenutno stanje u Bosni i Hercegovini je opasno i zabrinjavajuće. Državne institucije već nekoliko mjeseci ne funkcioniraju, jer zvaničnici iz bh. entiteta RS odbijaju dolaziti na sjednice. Oni tvrde da je razlog tome Inzkov zakon, ali to nije istina”, kazao je Džaferović.

Podsjećamo, predsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine Dragan Čović kazao je skandalozno na konferenciji Evropske narodne stranke u Ljubljani kako je brisanje tkz. etničkog predznaka odnosno prefiksa u Ustavu BiH vrlo opasno za očuvanje države i predstavlja, po njemu, radikalnu promjenu Ustava BiH na novi Dayton 2 na potpuno novim načelima.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.