Vukanović pitao Stevandića je li gutao žabu: “Spreman sam da progutam krokodila da spasim nešto u RS, a ne žabu“

Kolegijum NSRS odlučio je da redovna sjednica bude održana u srijedu 22.maja u 10h ujutro. Za dnevni red predloženo je 26 tačaka između ostalog i Prijedlog zakona o posebnom registru rada neprofitnih organizacija, takozvani NVO zakon protiv stranih agenata. Tu je trebala da bude i Rezolucija PDP o ustavnom suverenitetu RS i BiH, koju vladajući nisu podržali da se uvrsti na dnevni red. Tako da je u konačnici 25.tačaka dnevnog reda predloženo za sjednicu.

“Bila je potrebna ova Rezolucija u vrijeme kada se RS i BiH nalaze u krizi. Ovdje se nalaze i rješenja o Izbornom zakonu i Ustavnom sudu BiH, a i neprihvatanje da stranac nameće zakone”, rekla je poslanica PDP Tanja Vukomanović koja je izrazila nezadovoljstvo jer vladajući nisu podržali ovu tačku.

Šef kluba poslanika Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović optužio je vladajuće da vrše tiraniju manjine nad većinom.

“Pitao sam u vezi NVO zakona, nisu mi rekli detalje. Vidim da je takav zakon usvojen u Gruziji. Tuga je da nema nikakvog otpora u društvu. Postavio sam pitanje Stevandiću o gutanju žaba. To njihovo lakrdijaško vođenje skupštine, mislim da je spalo na najniži nivo. Stevandić vrlo je, ne volim da prepričavam, ne baš biranim riječima govorio o Nešiću, nije ga nazvao ni partnerom, pokupio mu je valjda neke odbore. Optužio ga da ga je napao na N1. Žao mi je što postoje nevolje u raju vladajućih”, u dahu je izustio Vukanović.

Zatražio je da se održi posebna NSRS o radu “srpske reprezentacije” na nivou BIH, posebno zbog skandala u vezi imenovanja počasnog konzula BiH u Panami, povezanog sa narko kartelom Tito i Dino, prema navodima Tuzilaštva BiH iz istrage.

Opozicija stava da će izaći na izbore, a da je vladajući SNSD iskoristio izborni zakon RS da se poigra s javnošću i emocijama građana. Vjeruju da je sve još jedna SNSD manipulacija.

“Ne postoji parlament koji je ovako izvršio kolektivno samoubistvo kao NSRS”, stava je Vukanović – javlja Stevandić.

Iz SDS-a i dalje bez odgovora kako će na izbore. Lider stranke Milan Miličević ranije je izjavio da će SDS podnijeti prijavu CIK-u bez tekućeg računa, a da će se prijaviti i sa drugim registrovanim subjektom koji nije opterećen američkim sankcijama- SDS Volja naroda.

Predsjednik NSRS Nenad Stevandić rekao je da je njegov prijedlog Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o mjerama bezbjednosti u poslovanju gotovim novcem i drugim vrijednostima – i da nema veze sa sankcionisanim osobama od strane SAD.

“To će pomoći mjestima gdje nema banaka”, rekao je.

Odgovorio je i kako će US izaći na izbore:

“Da ja citiram ponovo svoju izjavu, ako bude potrebno da sam ja spreman da progutam žabu. U toku dana, ili sutra, prekosutra imaćemo stav koalicije, sastanak. Izabraćemo pragmatično rješenje. Potcijenili su našu inteligenciju i mislili da će nas navući na tanak led, da su mislili da će u nekim kontejnerima održati izbore kao na Kosovu”, dodao je.

Naveo da postoje problemi u vezi izlaska na izbore i izazovi, a odgovorio i na prozivke Nenada Nešića u vezi “gutanja žabe”.

“Spreman sam da progutam krokodila da spasim nešto u RS, a ne žabu. Neki su imali potrebu da reaguju na moju izjavu, Nešić, nezadovoljan što mu je čitav odbor iz Laktaša prešao u US. DNS nije dio koalicije. Neko je na neku milost Dodika dobio funkcije, nazivao je ranije Dodika medvjedom”, uzvratio je Stevandić.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.