Wizz Air zatvara bazu u Tuzli, obustavljaju letove na nekoliko destinacija

Wizz Air je potvrdio da planira prilagođavanje mreže i optimizaciju tržišta svojih letova u Bosni i Hercegovini, premještajući u septembru ove godine svoja dva aviona bazirana u Tuzli u druge baze unutar mreže. To čini zbog promjenjivog ekonomskog okruženja, kao i operativnih izazova uzrokovanih vremenskim prilikama u regiji te da bi iskoristio prilike za rast preraspodjelom svojih kapaciteta na druge rute sa većom potražnjom, objavljeno je iz Wizz Aira.

-Iako će nekoliko linija biti obustavljeno, Wizz Air će nastaviti sa letovima na relacijama iz Tuzle do Basel Mulhousea, Dortmunda, Frankfurt-Hahna i Memmingena.

Povrat sredstava

Putnici zahvaćeni ovim promjenama će biti obaviješteni putem e-maila i imat će mogućnost izbora između povrata 120 posto originalne cijene karte u vidu kredita aviokompanije, 100 posto gotovinskog povrata novca ili alternativnog leta.

Svim zaposlenicima sjedišta iz Tuzle bit će ponuđene mogućnosti preraspoređivanja u druge baze Wizz Aira – saopćeno je.

Navodi se da Wizz Air ostaje posvećen dugoročnom rastu na Balkanu, otvarajući stotine radnih mjesta i istovremeno stimulirajući turističku i ugostiteljsku industriju.

-U proteklih dvanaest mjeseci, Wizz Air je najavio raspoređivanje novih aviona u Tiranu, Skoplje i Beograd te pokretanje novih linija prema Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Italiji, Luksemburgu, Poljskoj, Grčkoj, Španiji i mnogim drugim zemljama.

Mreža ove kompanije nastavlja da se razvija i raste, sa 70 posto većim kapacitetom u ljeto 2023. u poređenju s brojevima prije pandemije i rekordnim brojem putnika u prethodnoj finansijskoj godini do 31. marta 2023, koji je povećan za 89 posto na 51,1 milion – navodi se.

Velika mreža letova

Roland Tischner, direktor za upravljanje i operativne poslove Wizz Air Hungary, izjavio je:

-Izazovno makroekonomsko okruženje, kao i komplikovani vremenski uslovi u regiji, poput čestih magli koje značajno utječu na operativne performanse, nažalost, onemogućili su nam da održavamo veliku mrežu letova sa tuzlanskog aerodroma i baziramo naše avione tamo.

Izvinjavamo se našim putnicima za neugodnosti koje će ovo izazvati. Sada nam je prioritet osigurati da svi pogođeni putnici budu direktno kontaktirani s jasnim savjetima o njihovim opcijama i se pobrinuti o kolegama i posadi u Tuzli.

Privilegovani smo što u Tuzli imamo visoko profesionalan i predan tim te se trudimo da svi oni dobiju prilike u drugim Wizz Air bazama. Wizz Air nastavlja letjeti na devet linija sa bh. aerodroma Sarajevo, Tuzla i Banja Luka.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.