Wolfgang Petritsch kod Hadžifejzovića poručio: “Izetbegović, Čović i Dodik su proizvod međunarodnog protektorata!”

Posljednje Vijesti

Bivši visoki predstavnik za BiH Wolfgang Petritsch večerašnji je gost u “Centralnom dnevniku” sa Senadom Hadžifejzovićem.

“Da u bilo kojoj drugoj državi političari imaju jadne rezultate kao Izetbegović, Čović i Dodik, niko nikada ne bi glasao za njih! Ne vidim borbeni duh i proteste protiv ovakvih političara… Promjene moraju doći iznutra, a ne mogu se nametnuti! Izetbegović, Čović i Dodik su proizvod međunarodnog protektorata! BiH je najteže pogođena raspadom Jugoslavije! BiH je bila Jugoslavija u malom, a to je uništeno u ratu”, poručio je Petrisch.

“Neprijatelji države BiH su unutrašnji neprijatelji! Oni rade protiv jačanja države, a međunarodna zajednica je odgovorna, jer je sve to dozvolila!

Kada govorimo o BiH – govorimo o slaboj državi! BiH još uvijek pati od posljedica rata! BiH je dosljedno birala političare na važnim funkcijama koji su loši po državu! Ljudi biraju političare koji su već dokazali da ne žele i ne mogu ništa učiniti za BiH! Oni rade samo za sebe i svoj džep; korumpirani su! Trebaju nam političari koji će raditi u korist građana i države BiH! Međunarodna je zajednica previše uključena u etnizaciju politike i to ide u korist nacionalnim vođama! Međunarodna zajednica treba pratiti novac koji su političari prikupili sebi – uglavnom nezakonito!

Predlažem da političari prikažu porijeklo svoje imovine i novca! Pratiti trag novca, odakle novac dolazi i kuda ide! Potrebno je promijeniti međunarodnu strategiju zajedno sa ljudima iz BiH koji zaista žele promjene! Sada imamo potpunu podršku SAD-a za borbu protiv korupcije”, dodao je on.

Leave your vote