Zaista nestvarno pliva, oborila rekord: Magična Lana Pudar dominantno razbila konkurenciju u Beogradu i osvojila novo evropsko zlato!

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar (17) danas je dominatno osvojila i drugo zlato na Evropskom juniorskom prvenstvu koje se održava u Beogradu. Naime, nakon što je osvojila zlato u disciplini 100 metara delfin, danas je isto učinila i u disciplini 200 metara delfin. Oborila je evropski rekord ponovo!

Mlada Mostarka je bila i apsolutni favorit, posebno ako se uzme u obzir kako je deklasirala konkurenciju u jučerašnjem polufinalu.

I u četvrtfinalnoj i u polufinalnoj utrci Lana je bila mnogo bolja od konkurencije. Dominaciju je pokazala jučer u svojoj polufinalnoj utrci kada je konkurenciju ostavila iza sebe čak tri sekunde.

Rivalke Lane Pudar u današnjoj finalnoj utrci bile su Mehlika Kuzeh Yalcin (Turska), Paola Borrelli (Italija), Laura Cabanes Garzas (Španija), Alina Baievych (Njemačka), Tabatha Avetand (Francuska), Glenda Abonyi-Toth (Mađarska) i Vivien Jackl (Mađarska). Naša takmičarka nastupit će u četvrtoj stazi.

Inače, Lana je jučer u izjavi za LEN poručila kako je raduje odlična forma u važnom periodu unutar godine jer slijede ona najveća takmičenja, uključujući i Svjetsko prvenstvo.

Pudar (17) je jučer nastavila sa sjajnim rezultatima postavši prvakinja Evrope u juniorskoj konkurenciji na 100 metara delfin.

-Znači mi mnogo, posebno jer ovoga mjeseca slijedi Svjetsko prvenstvo, a ovo znači da sam u dobroj formi.

Sretna sam što mogu konačno plivati ispod 57 sekundi – rekla je Pudar.

Mlada Mostarka, koja je od prošle godine i seniorska prvakinja Evrope, raduje se što je do uspjeha došla pred brojnim svojim navijačima jer se takmičenje održavalo u Beogradu.

Evropski rekord

-Drago mi je što je takmičenje u Beogradu, a to je veoma blizu mog doma, tako da je mnogo članova moje porodice i prijatelja došlo da mi pruži podršku.

Bila sam vrlo uzbuđenja za ovu utrku i takmičenje, tako da mnogo uživam – dodala je Pudar.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.