Zajednički kandidat stranaka iz opozicije za Predsjedništvo BiH, Denis Bećirović u Mostaru službeno dobio podršku i Prve mostarske partije

Zajednički kandidat stranaka iz opozicije za Predsjedništvo BiH, SDP-ov Denis Bećirović je u Mostaru službeno dobio podršku i Prve mostarske partije.

Lider SDP-a BiH Nermin Nikšić kaže kako je kod sedam političkih partija koje su kod Bećirovićeve objave kandidature dale podršku ovo osma i da je siguran da će ih biti još, što će osigurati da zajednički kandidat radi u interesu svih građana BiH.

Naglasio je kako mu je drago da je PMP donio odluku da podrži Bećirovića za člana Predsjedništva BiH, jer će kako ističe on biti član Predsjedništva uime svih građana.

“Ovo je važno, jer je Denis vjerovatno jedini kandidat u historiji BiH koji treba drugi put da pobjedi da bi dobio mandat, jer je on pobijedio i 2018. godine ali je voljom brojača iz SDA ta volja građana BiH zamijenjena “, kazao je Nikšić.

Ističe kako mu je drago da će biti u prilici ponoviti ono što se trebalo desiti 2018.godine i zahvalio lideru PMP-a na podršci.

Lider PMP-a Semir Drljević Lovac kaže kako u svom programu nemaju visokih politika i da je ovo pravi put i odluka.

“Nisam bio ishitren i nisam se odmakao od smjernica PMP, a čvrsta i osnovna smjernica je političko obrazovanje građana“, kazao je Drljević.

Patriotizam je kako naglašava pravna država i demokratija, a to je ono što svakako podržava PMP koji je dao jednoglasnu podršku SDP-u.

Bećirović se zahvalio i naglasio da podrška gotovo cjelokupne opozicije nije nikakva lična bitka jednog čovjeka, nego zajednička procjena velikog broja građana i gotovo cjelokupne opozicije, da bude na čelu velike zajedničke kolone koja pokreće demokratske promjene u BiH.

“Svakome je jasno da se BiH ne smije više ponoviti ovaj mandat koji trenutno je na zalasku. U posljednje četiri godine vidimo svi da zemlja propada, stalno smo u opstrukcijama i blokadama. Naš cilj je mandatni period 2022-2026. bude period pokretanja ekonomije, razvoja, otvaranja novih radnih mjesta i podizanju životnog standarda”, kazao je Bećirović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.