Zanimljivost u taboru fudbalske reprezentacije BiH: Na tribinama ih pratio “čovjek iz sjene”, stručni štab u direktnoj vezi sa videoanalitičarom Erminom Avdićem

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je prvu utakmicu pod komandom Mehe Kodre i njegovog stručnog štaba. Zmajevi su u petom kolu kvalifikacija sačuvali prednost koju su nakon prvih 45 minuta imali protiv Lihtenštajna i na kraju jedva pobijedili rezultatom 2:1.

Pobjeda kojoj se nismo obradovali. Kratak je opis ove izuzetno dosadne i nesadržajne utakmice.

Tri boda na povratničkom debiju selektora Mehe Kodre jedino su ono što je bitno u ovoj utakmici. Na igru, ako je uopšte i bilo, treba što prije zaboraviti.

Sva sreća da smo poveli već u 180. sekundi ove utakmice kada je mrežu rivala načeo naš najbolji strijelac i igrač svih vremena, Edin Džeko.

Bilbija je smirio jednu loptu u šesnaestercu i ostavio je napadaču Fenerbahčea, a ovaj je rutinski pospremio u mrežu.

Svega 15 minuta kasnije postigli smo novi gol za koji je ponovo najzaslužniji bio Džeko – javlja Klix. Ponovo ga je Bilbija uposlio, a bizaran autogol postigao defanzivac Lihtenštajna Luchinger koji je nespretno zahvatio loptu i poslao je u vlastitu mrežu.

Vodstvo od 2:0 kao da je uspavalo bh. tim koji je nakon toga mislio kako će ovo biti puko odrađivanje posla. Ipak, amateri iz Lihtenštajna nisu mislili tako.

Jedan od najboljih golova u historiji ove reprezentacije postigao je Wolfinger je nakon odbijene lopte poslije kornera uhvatio volej sa preko 20 metara iz prve i pogodio je same rašlje.

Bio je to potez koji je zaledio Bilino polje i koji je zenička publika pozdravila aplauzima. Zasluženo, reklo bi se.

Nakon toga kao da se nije igralo. Naši igrači su djelovali kao da ih je neko natjerao da igraju do kraja utakmice, dok gosti sa druge strane jednostavno nisu imali kvaliteta da nešto značajnije urade.

U 61. minuti Beck je sa 20 metara silovito opalio, ali je to otišlo ravno u dobro postavljenog Šehića. Bilo je to sve od 200. selekcije na planeti Zemlji.

Zmajevi su u čitavom drugom dijelu imali imali tek jedan ozbiljan “izlet” pred golom gostiju, kada je Bilbija zakasnio na ubačaj Demirovića.

Ostatak meča nije vrijedan pomena pa je ostalo 2:1 za naš tim koji je tako teškom mukom upisao tek drugu pobjedu u ovim kvalifikacijama kojom smo stigli do 6. osvojenog boda.

Priliku za novi trijumf imat ćemo već u nedjelju kada budemo gostovali na Islandu u utakmici u kojoj ćemo morati prikazati mnogo više nego večeras ako se i dalje želimo nadati EURU.

Zanimljivi noviteti u stručnom štabu

BiH u ovoj utakmici ima i određene novitete, koji su već postali standard u modernom, evropskom fudbalu.

Članovi Kodrinog stručnog štaba u direktnoj su vezi s “čovjekom iz sjene”, tačnije videoanalitičarom bh. tima Erminom Avdićem.

On se nalazi u loži Bilinog polja, pažljivo prati svaki detalj i na sve promjene na terenu upozorava ljude na klupi Zmajeva.

Pored Avdića u loži se nalazi i Samir Muratović, još jedan Kodrin saradnik.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.