Zaoštrava se situacija u RS, gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković javno poručio: “Po pitanju prijetnji Milorada Dodika iz izborne noći i da li su one danas ostvarene, ja bih rekao da su one postale još gori košmari”

Skupštinska većina odbila je i plan raspodjele suficita iz prethodnih godina, kao i grantovska sredstva u iznosu od 10 miliona namijenjena sanaciji gradske toplovodne mreže.

“Po pitanju Dodikovih prijetnji iz izborne noći i da li su one danas ostvarene, ja bih rekao da su one postale još gori košmari od onoga što sam ja lično ikada mogao zamisliti, a bojim se i Banjalučani.

Mislio sam da će to imati jedan stepen, ali ovaj intenzitet, ovaj kontinuitet i ovaj političko zločinački čin Banjaluke, Banjalučana i moja lično.

Ovo već prelazi u domen, ne politike, nego životne egzistencije, grada i građana, isplate plata radnicima u Gradskoj upravi, isplate plata prevoznicima, mogućnost investicija i ulaganja i najveću nestabilnost“, smatra Stanivuković.

– U periodu koji je pred nama, Banjaluka se više neće moći braniti na Skupštini grada, rekao je Stanivuković, pozivajući građane na pripravnost.

“Sve raspoložive kapacitete grada, sve građane koji u većini podržavaju ovo što radimo, koji iskreno vide da Banjaluka živi, da je u Banjaluci sve više koncerata, sve više festivala, sve više događaja, sve više radova i sve više gradilišta, uprkos opstrukcijama.

Žele da Banjaluka ide naprijed i naravno da će izaći na ulice i dići svoj glas protiv ovih pojava. Ja ću kao gradonačelnik sebi dati za pravo da ocijenim kada je pravi trenutak“, najavio je Stanivuković.

Naredna sjednica Skupštine grada zakazana je za 19. jul, a do tada će nekoliko komisija odlučivati o tome koje će se tačke dnevnog reda naći pred odbornicima.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.