Zastupnica u NSRS Begija Smajić žestoko uzvratila Miloradu Dodiku: “Nije tačno da muslimani i hrišćani ne mogu živjeti u harmoniji. On svjesno laže”

Begija Smajić, zastupnica u Narodnoj skupštini bh. entiteta RS i potpredsjednica Stranke za Bosnu i Hercegovinu reagovala je na današnju izjavu Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH, da je BiH primjer kako muslimani i hrišćani ne mogu naći koegzistenciju.

Ona takvu tvrdnju smatra neistinitom.

“RS nije entitet Srba”

– Nije tačno da muslimani i hrišćani ne mogu živjeti u harmoniji. Dodik svjesno laže.

Kao neko ko živi u Srebrenici, mjestu gdje je počinjen zločin genocida, svjedočim lijepoj harmoniji života Bošnjaka i Srba, djeca idu zajedno u škole i vrtiće, navijaju za iste klubove, igraju u istim klubovima-

Ljudi pomažu jedni drugima, koriste usluge jedni drugih, nego problem nastaje kada se iz svakodnevnog života uđe u život politike, jer političari svjesno stvaraju tenzije – kazala je za Anadoliju Smajić i nastavila:

– Žalosna sam što se posebne sjednice ne sazivaju da raspravljamo o stvarnim problemima građana, kao što je poskupljenje, odlazak mladih ljudi, nabavka ogrijeva za penzionere koji su na rubu egzistencije.

Entitet RS nije samo entitet Srba, srpskog jezika i pravoslavne vjere, već je i entitet Bošnjaka, bosanskog jezika i islamske vjere, kao i drugih naroda koji u njemu žive.

“Odbranili je sinovi BiH”

Smajić je naglasila da Bosnu i Hercegovinu nisu skrojili stranci, već da ona kao politička zajednica, kao civilizacija, kao ime i simbol postoji više od hiljadu godina.

– Ovakvu kakva je danas odbranili su upravo sinovi Bosne i Hercegovine od onih koji danas čame u haškim zatvorima osuđeni za genocid i najteže ratne zločine.

A, od ovog političkog prostaka i kabadahije Dodika mnogo je lakše odbraniti Bosnu i slobodu svih njenih građana bez obzira na vjeru, naciju i kulturu – zaključila je Smajić.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.