Zastupnica u NSRS Zagorka Grahovac jako direktna: “Političari nas drže zatvorenim u torove. Njima odgovaraju stalne krize i na taj način kontrolišu”

Zagorka Grahovac je zastupnica Kluba za pravdu i red u NSRS-u koja je svojim nedavnim statusom na društvenim mrežama nakon protesta koji je održan na međuentitetskoj liniji u Nevesinju, osudila blokiranje saobraćaja. Grahovac je svojim statusom ukazala da Nevesinje zapravo živi od Mostara i da je grad na Neretvi zapravo njihov prozor u svijet.

“Nikakvih negativnih reakcija nije bilo. Mene je iznenadilo količina pozitivnih reakcija. Nisam rekla ništa spekakularno i novo već ono što svi znamo i mislimo”, istakla je Grahovac.

Također, Grahovac je napisala da su “oni i niko drugi Nevesinje i istočnu Hercegovinu pretvorili u tamni vilajet” i objasnila ko su oni.

“Mislila sam na Dodika, SNSD i stranke koje su s njima u koaliciji”, kazala je Grahovac.

Sam protest za Grahovac je bila greška i da je to poruka zapravo za vladajući režim.

“Da će režim shvatiti da je ovo bila greška i da će se potruditi da malo više slušati ono što narod kaže i da je očigledno da su se otuđili, da nisu čuli poruke da ovo nije trebalo da rade da je ovo bila u najmanju ruku bila greška”, navela je Grahovac i dodala da je blokiranjem saobraćaja napravljen problem samo građanima Nevesinja.

“Blokirali su put svojim ljudima koji se tada vraćaju kuči jer nema Mostaraca koji se vraćaju iz Nevesinja već stotine Nevesinjaca koji rade u Mostaru”, dodala je.

Narod u većini ne želi, kaže Grahovac, da bude talac političkih aktera i onoga što rade i promovišu.

“Političari ne daju. Oni nas drže zatvorenim u torove. Njima odgovaraju stalne krize i na taj način kontrolišu. Do naroda makar 90 posto nije”, istakala je Grahovac za N1.

Život u Nevesinju

U Nevesinju odakle je Grahovac život je težak i loš i osuđenu, kako kaže na Mostar, bilo da se radi o odlasku u kino, klizalište, pozorište, doktoru ili u kupovinu.

“Imamo samo jednu jedinu fabriku tekstila koja radi. Ljudi su jedino zaposleni u državnim institucijama, škola, bolnica, bolnica, a drugi idu trbuhom za krahom”, navela je Grahovac.

Osim u Nevesinju, stanje je po riječima Grahovac loše i na nivou RS.

“Trećina budžeta ide na otplatu kredita, rata, kamata, dugovi se mjere u milijardama. Plate se zaista isplaćuju redovno ali se ne uplaćuju doprinosi i osiguranja svim korisnicima”, kazala je Grahovac.

Stanje na nivou BiH

Političke prilike su na nivou BiH mogle biti drugačije, navodi Grahovac, da je koalicija stranka okupljenih u Trojku umjesto sa SNSD-om otišla u vlast sa opozicionim strankama iz RS.

“Trojka je imala priliku da formira vlast sa opozicijom iz RS ali su se oni odlučili da formiraju vlast sa gdinom Dodikom. dali mu četvrtog delegata u Domu naroda i time mu dali ključ u ruke BiH a Dodik ga je progutao”, objasnila je Grahovac.

Za sutra u 19 sati Grahovac je najavila Parlament na otvorenom ispred NSRS u Banjaluci što organizuju stranke opozicije.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.