Zastupnik iz Bundestaga Josip Juratović oštro kod Hadžifejzovića: “Treba propasti u crnu zemlju svako ko se bavi politikom u BiH!”

Josip Juratović, zastupnik SPD-a u njemačkom Bundestagu bio je gost u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića.

“Ne mogu bez dokaza reći da je neko kriminalac, ali nacionalne vođe u BiH su u političkom smislu kriminalci. Ostavljaju utisak da im je stalo da BiH uđe u EU, a sve rade da do toga ne dođe. To je politički kriminal. Oni su trojka koja zajedno sarađuje, slave zajedno rođendane, idu na fešte. Cjelokupna politika u BiH se odvija u restoranima. Ja ljudima kažem da se ponašaju kao oni. Jedan drugom idu na ruku, neki se suzdrži, pa pusti drugog. Dosad sam doživljavao da kod nas u EU pričaju nešto što je u BiH nemoguće!- navodi Jutrtović.

Ja stojim iza svojih riječi! Desničari u Bundestagu mi se ne obraćaju zbog moje direktnosti! Ako me 26 godina nakon rata ljudi na ulici pitaju: hoće li biti rata, onda je to za mene kapitulacija bh. politike i svako ko se bavi politikom u BiH trebao bi propasti u crnu zemlju! To je za mene tragično!

Mora se početi ozbiljno baviti pitanjem BiH, treba zatvoriti slavine, jasno odrediti pozicije, sav finansijski priliv se mora strogo kontrolisati, institucije moraju proraditi! Dodik ima priču klasičnog diktatora, on vraća nadležnosti zbog svoje zaštite, a ne zbog RS-a!

Dodik, Izetbegović i Čović se grčevito bore za svoj opstanak, ali njima je došao kraj! Međunarodna zajednica je shvatila da više nema dijaloga sa stranačkim vođama, već da se sada moraju jačati i poštivati institucije! Zakon o javnim nabavkama je prijeko potreban, tu se najviše krade novac! Za sve ovo nam treba narod koji će konačno shvatiti i izabrati ljude koji će nas voditi u budućnost”,ističe u Centralnom dnevniku gospodin Juratović.

Pogledajte snimak gostovanja.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.