Zastupnik iz NSRS javno prozvao: Dodik i Schmidt su se sastali i postigli čvrst dogovor, detalji sutra u 15:30, ako Dodik ne informiše javnost o tome

Šef Kluba zastupnika PDP-a u NSRS Igor Crnadak podijelio je zanimljivu informaciju na društvenim mrežama, koja se odnosi na sastanak predsjednika RS-a Milorada Dodika i visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta. Kako je napisao Crnadak, Schmidt i Dodik su definitivno održali sastanak, koji je prerastao u druženje i postigli su dogovor.

“Čvrst, konkretan dogovor, sa jasnim zaduženjima i preuzetim obavezama.

Realizacija dogovora je već započela.

Sačekat ćemo još do sutra.

Ako Dodik ne informiše javnost o tome, objavljujem najvažnije elemente dogovora Schmidt-Dodik sutra u 15:30 sati”, napisao je Crnadak na Facebooku.

Nije jasno na koji se susret misli, niti je Crnadak precizirao ikakve detalje o kakvim bi se tu dogovorima moglo raditi.

No, svakako će biti zanimljivo čuti šta Dodik ima reći o ovim navodima.

Podsjetimo, Dodik uporno tvrdi da ne priznaje Christiana Schmidta za visokog predstavnika u BiH.

Ukoliko se Crnatkove tvrdnje ispostave kao tačne, predsjednik RS-a će veoma teško svoj postupak objasniti javnosti u manjem bh. entitetu.

Inače, ranije je predsjednik PDP-a Branislav Borenović reagovao je također na izjavu prvog čovjeka entiteta RS Milorada Dodika, koji je kazao da Borenović hoda po sarajevskim televizijama i priča samo o njemu, jer o PDP-u nema šta pričati.

Tada ga je prozvao upravo zbog Schmidta.

-Borenović bez dileme gostuje na svim televizijama, i tvojim i manje tvojim, govori jednako otvoreno, bez pardona i direktno o svim prevarama, korupciji i urušavanju vrijednosnog sistema tvog vladajućeg režima.

Pa i na tvojoj RTRS koja, uzgred rečeno, ide na noge u Sarajevo kod, kako si ga do sada nazivao, turiste i migranta Schmidta.

Onog istog sa kojim si se prije neki dan, navodno, susreo, opet nagodio i tajno nazdravljao tu kod sebe u bakinačkim lokalima.

Ima nas dovoljno kod kojih tvoje viđenje komoditeta i privilegija nema šanse da prođe i koji ćemo uvijek reći ko ste, šta ste i u šta ste pretvorili ovo društvo – kazao je prije dva dana Borenović.

U međuvremenu, Dodik je danas nastavio sa prijetnjama, a o tome čitajte na linku ispod.

Ovo su sada zaista veoma opasne prijetnje Milorada Dodika: “Ono polako ide, htio to neko da vidi ili ne. Mirno razdruživanje je na dnevnom redu”

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.