Zastupnik njemačkog Bundestaga Adis Ahmetović sjajno i mudro odgovorio Željki Cvijanović na njeno negiranje Dana nezavisnosti BiH

Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović na društvenoj mreži Instagram poslala je sramotan odgovor na pismo koje je dobila povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, a sada je reagovao i zastupnik njemačkog Bundestaga Adis Ahmetović.

Na adresu Kabineta Željke Cvijanović stiglo je pismo iz Stranke demokratske akcije – Sandžak, u kojem su joj čestitali Dan nezavisnosti BiH.

“U ime Stranke demokratske akcije Sandžaka i u svoje lično ime, Vama i svim građanima Bosne i Hercegovine čestitamo 1. mart – Dan nezavisnosti BiH”, navedeno je u čestitki koju je dobila Cvijanović.

“Nije moj praznik i ne primam čestitke povodom ovog morbidnog datuma! Uzgred rečeno, BiH nema zakon o praznicima, a jedino što se zajednički obilježava su Nova godina i Prvi maj”, napisala je Željka Cvijanović.

Na prvi jači odgovor Željki Cvijanović nije trebalo dugo čekati. Na njenu objavu na Instagramu javio se Adis Ahmetović, političar njemačkog SPD-a, koji odlično poznaje političke prilike u Bosni i Hercegovini, ali i cijelom Balkanu.

Njegov odgovor koji je dao Željki na engleskom jeziku prenosimo u cijelosti:

“Želim vam sve najbolje za Dan nezavisnosti. Nadam se da ćete se uskoro distancirati od ovakve agresivne komunikacije. Vjerujem vam kao predsjednici, da ćete odigrati ulogu koja će u budućnosti ujediniti, a ne podijeliti narod BiH i šire.

Možete biti sigurni da ćete imati podršku iz Njemačke, ali i moju ličnu podršku. Imam mnogo povjerenja u vas – hrabrost je dobra”, odgovorio je Adis Ahmetović.

Oglasila se i Hana Hadžiavdagić

“Cvijanović, Bećirović te Željko Komšić otputovali su nedavno u prvu zajedničku posjetu inostranstvu nakon što su preuzeli dužnosti sredinom novembra prošle godine…

E ta ista likuša ne slavi Dan neovisnosti BiH (morbidni datum kako reče), ali smjesti guzove u avion na račun građana BiH”, napisala je Hana uz fotografiju te dodala kako ju je Željka Cvijanović blokirala na Instagramu.

“Ova likuša inače je član Predsjedništva BiH, ima putovnicu i putuje na račun građana BiH na političke prijeme po svijetu…

Muka mi je od ovakvih i sličnih likova koji pljuju po svemu što je bosansko, ali primaju plaću redovito i sve beneficije od BiH”, dodala je Hana.

Objavila je još jednu fotografiju na kojoj pozira s bh. zastavom te svim čestitala Dan nezavisnosti, a “posebno Željki Cvijanović”.

Na ovom LINKU pogledajte fotografiju koju je objavila Hana.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.