Zastupnik njemačkog Bundestaga emotivno: “Poručujem srpskom narodu i građanima u RS-u! Maknite Dodika, nije više sposoban ni psihički, ni fizički!”

Josip Juratović, zastupnik u Bundestagu (SPD) gostovao je u Face TV specijalu, a snjim je razgovarao urednik Admir Salihović: Dodik maltretira građane i međunarodnu zajednicu! Dodik više nije sposoban mentalno! Dodikov najveći problem je funkcionalna Federacija!Ne šteti Federaciji, već narodu u RS-u!

Josip Juratović o Dodiku: Nema para! Nema vojsku da izvrši državni udar! Što ga prije građani RS-a maknu to će biti bolje za njih!

(…) Volim BiH, cijeli život sam se borio protiv radikala, a prozvan sam ustašom!

Poznajući Dodikove mogućnosti treba biti oprezan! S druge strane ne treba mu davati previše značaja! Dodik i njegovi pomoćnici na sve tri strane maltretiraju građane i međunarodnu zajednicu!

Čović se stišao i postao konstruktivan u Federaciji! Dodik se nalazi u teškoj panici! Dodik je izabran na izborima i ne možemo ga mi iz vana tek tako maknuti! Možemo ga smijeniti samo ako je opasnost za cjelokupnu BiH! Dodik ima jedan veliki problem, a to je funkcionalnost Federacije!

Do sada je mogao pričati jer Čović i Izetbegović nisu funkcionirali! Dodik je definitivno ostao sam, nema više čime da pravda svoje poteze! Međunarodna zajednica mora biti oprezna i osigurati funkcionalnu BiH! Spremni smo braniti cjelovitost i suverenitet BiH i to Dodik zna! Dodik nije glup i dobro zna da nema nikakvog mehanizma i utjecaja na Ustavni sud BiH!

Dodik zabavlja i nas i cijelu međunarodnu zajednicu i tako se održava na vlasti! Dodik nema vojsku koja bi izvršila državni udar!
Poručujem srpskom narodu i građanima u RS-u: “Maknite Dodika, nije više sposoban ni psihički, ni fizički, ni mentalno vas štiti i voditi! Što ga prije maknete bolje za vas!” Dodik ne šteti ljudima u Federaciji, šteti Srbima u RS-u! Ne treba reagovati na Dodikove provokacije!

Schmidt radi svoj posao dobro! Apsolutno, Schmidt vodi BiH u pravom smjeru! Schmidt ne vodi sam! On radi kako bi OHR postao suvišan! OHR se mora zatvoriti kada BiH profunkcionira! Pojedinci su nastavili rat bez oružja, kroz ratnu retoriku, a međusobno su se slagali! Sva trojica – Dodik, Čović i Izetbegović su ovu zemlju držali u statusu quo!

Cijeli život sam se borio protiv hrvatskih radikala, a stavljen sam u isti koš sa ustašama! Veliki dio Hrvata nije za treći entitet! RS možemo pridobiti da se identifikuje sa BiH samo normalnim odnosom između Bošnjaka i Hrvata! Volim BiH! Ja sam Hrvat iz Hrvatske i svaki građanin u ovoj regiji je moj rod!

Salihović: Zašto taj rod ne razumije to što pričate?!

Tako je među rođacima!

Trebamo NATO, trebamo sigurnost! Sancije su potrebne s vremena na vrijeme, ali sankcije ne štete Dodiku nego narodu u RS-u! BiH su potrebne reforme! Želimo suverenu BiH”, poručio je Juratović.

Pogledajte cijelo gostovanje.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.