Zastupnik u Parlamentu FBiH napustio SDA, oni ga “prozvali”, odgovorio im riječima Alije Izetbegovića

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Almedin Aliefendić napustio je jučer Stranku demokratske akcije (SDA) poručivši da odluka o napuštanju nije bila jednostavna, ali da ga je na ovaj korak “natjerala situacija unutar stranke”. Iz SDA Kakanj su se nakon toga oglasili i poručili da im “je žao što je demokratska volja većine delegata proizvela snažnu frustraciju kod Almedina Aliefendića”.

Nakon svega se oglasio i sam Aliefendić koji je odgovorio na saopćenje SDA “sa zahvalnošću za publikaciju respektabilne političke biografije, u kojoj sam časno i pošteno radio za opće-društveno dobro svih građana”.

Poručio je da “častan čovjek nikad neće pristati na ono: ‘Zgazi me, ali me pusti da živim’”.

“Posebno sam ponosan na činjenicu da se nisam ‘isprljao’ uzimanjem onoga što mi ne pripada, što za druge ne mogu tvrditi.

Saopćenje obiluje nepoznavanjem elementarnih pravila politike, jer su na liste uvijek bili određivani kandidati koji imaju podršku građana, a ja sam tu podršku svaki put pokazao.

Opservacije i pokušaji diskreditacije, kao i komentari botova, jasno pokazuju vašu dezorijentiranost. Ogledalo nije krivo za lošu sliku kadrova SDA Kaknja”, naveo je Aliefendić.

Ističe da je sam sve funkcije koje je obnašao, “obavljao s integritetom i odgovornošću prema svim građanima, ne samo prema članovima SDA”.

“Moj cilj je uvijek bio doprinositi razvoju i napretku društva, i to ću nastaviti raditi bez obzira na moje političko opredjeljenje.

Moja odluka da istupim iz SDA je rezultat dugog razmišljanja i ne odnosi se na rezultate pokradenih (pogledati listiće Dumanac i druga mjesta) unutarstranačkih izbora, već na principijelne razlike u pristupu i viziji za budućnost”, naveo je.

Vjerujem, navodi dalje, da je važno imati hrabrosti slijediti svoje uvjerenje, čak i kada to znači napuštanje komfora poznatog okruženja.

“Uz to, a što ste namjerno izostavili iz biografije, želim podsjetiti da sam svoje domoljublje i odanost pokazao u trenucima kada je bilo najteže za našu domovinu.

Učestvovao sam u borbi za opstanak naroda, vjere, države, časti i dostojanstva, dok su se mnogi, uključujući neke od onih koje sada ostavljam iza sebe, skrivali i bježali od uniforme i odbrane.

S ponosom ističem doprinos u tim teškim vremenima jer je bio iskren i nesebičan, vođen željom da zaštitim naš narod i našu budućnost.

Zato nikada neću pristati na poniženja i istrajat ću u borbi za dostojanstvo svakog građanina Kaknja onako kako sam pokazao bezbroj puta.

Podsjetio je na riječi Vrhovnog komandanta Armije R BiH Alije Izetbegoviće koji je kazao:

“Svako od vas treba da odgovori na pitanje hoće li se odreći sebe ili neće, a ja vam kažem ovo: ponosan sam što pripadam ovom narodu i nikad se neću odreći toga.

Častan čovjek nikad neće pristati na ono:

‘Zgazi me, ali me pusti da živim’, zaključio je Aliefendić u svom odgovoru SDA.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.