Zatekao ih nestanak struje: Čović i Izetbegović kod Sattlera završili radnu večeru, nisu bili raspoloženi za izjave

Posljednje Vijesti

Lideri HDZ-a i SDA Dragan Čović i Bakir Izetbegović, završili su radnu večeru kod ambasadora EU Johanna Sattlera, gdje je u jednom momentu nestalo struje.

Oni poslije toga nisu bili raspoloženi za izjave.

Sastanak je ranije napustio Milorad Dodik (SNSD).

Niko od aktera večerašnjeg susreta, kojeg je omeo i nestanak električne energije u rezidenciji ambasadora EU, nije bio raspoložen za izjave.

Dodik, Čović i Izetbegović su po izlasku iz rezidenciju odmah sjeli u svoje automobile i tako ostavili bez detalja sastanka brojne novinarske ekipe koje su po snijegu i niskoj temperaturi čekali nekoliko sati.

Razgovori bh. lidera, iz vlasti i opozicije, sa Matthew Palmerom i Angelinom Eichhorst počeli su rano jutros, a bit će nastavljeni i u narednim danima s ciljem pronalaska rješenja za izmjene Izbornog zakona koje će prihvatiti sve strane.

Bakir Izetbegović je danas poručio da probosanski blok neće pristati na izmjene Izbornog zakona samo za izbor člana Predsjedništva BiH bez izmjena izbora za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, dok je Dragan Čović danas poručio da je protiv redukcije ovlasti Federalnog doma naroda.

Leave your vote