Zatreslo se tlo oko Milorada Dodika, besramno je poručio Mirku Šaroviću: “Neka pređe u Sarajevo i tamo bude građanin, ako se protivi mirnoj disoluciji”

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ostaje pri tome da mirna disolucija treba da se desi što prije, a da lider SDS-a Mirko Šarović ima izbor i može da pređe u Sarajevo i tamo bude građanin za šta se i zalaže.

– Ne znam šta da kažem, drago mi je što ostajemo jedinstveni ili u zajedništvu o pitanjima vezanim za učešće u odlučivanju u zajedničim institucijama. Pravi test toga biće kada se zakaže Predstavnički dom gdje sjedi SDS i PDP, da vidimo kako će se oni ponašati, rekao je Dodik.

On je napomenuo da od njih ne zavisi ništa u formalnom smislu, ali da zavisi u psihološkom smislu za Srbe, da su svi na jednoj strani, što je dobro.

Rekao je da se po izjavi Šarovića da će se suprostaviti mirnoj disoluciji vidi koliko je odlično što od njih ništa ne zavisi.

– Zamislite da to kaže predsjednik partije koja je u jednom trenutnu bila pokret srpskog naroda za nezavisnost RS i partije koja je 1992. godine izglasala samostalnost te RS. Sada lider te partije kaže da nije za to”, rekao je Dodik.

Dodik smatra da Šarović ima pravo na politički stav, da je za neku BiH, ali je naglasio da nijedna BiH ne odgovara Srbima.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.