Zdravko Mamić zaplakao na televiziji uživo kod Senada Hadžifejzovića: “Žao mi je što ne mogu zagrliti majku”

Bivši funkcioner zagrebačkog Dinama, Zdravko Mamić, gostovao je u “Centralnom dnevniku” Face TV i tokom razgovora sa Senadom Hadžifejzovićem u jednom trenutku i zaplakao.

Mamić je govorio o presudi koju je u Vrhovni sud Hrvatske u ponedjeljak većinski potvrdio, a kojom je on osuđen na šest i po godina zatvora. Mamić je vrlo otvoreno govorio o raznim temama, a u jednom trenutku nije mogao sakriti suze.

– Ne plačem ja zbog toga što bih trebao ići sutra u zatvor, ili što me se ovako nepravedno progoni. Ja plačem što mi ne daju da provedem zadnje trenutke života moje majke, u njenom naručju… Da joj ispričam koliko sam je volio, da joj ispričam za sve one sitne krađe, kada sam joj krao iz novčanika, kad sam prodao njen lančić da bi neku djevojku izveo i počastio, da joj kažem “majko, majko hvala ti za sve” – ispričao je Mamić kroz suze.

Naravno, Mamić je dosta govorio i o Dinamu i presudi. Ponovo je optužio sudije da su primali od njega mito i priložio je dokaze.

– Ja sam radio svašta u životu, a Zagrebu sam kroz Dinamo donio dvije milijarde poreza, to je više nego cjelokupan hrvatski sport što može donijeti za pet godina. Tamo čistačica ima 2.000 KM plaću, duplo više nego graničar u BiH – kazao je, a prije no što je briznuo u plač ekskluzivno je otkrio da bi u slučaju oslobađajuće presude prvo otišao da se izbriše iz hrvatskog državljanstva. Ponovio je da je BiH sada njegova domovina, jer mu Hrvatska želi zlo.

Pogledajte.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.