Željka Cvijanović se oglasila nakon sastanka u Banja Luci: “Posebno me raduje što se ne insistira na onome oko čega nemamo saglasnost”

Nakon sastanka SNSD-a i Osmorke, predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović rekla je da je sastanak pokazao efikasnost i namjeru da se radi efikasno u narednom periodu.

“Sastanak je pokazao i našu efikasnost i namjeru da radimo konstruktivno u narednom periodu i ovo je jedan od sastanaka koji su se dešavali i jedan od onih koji će se dešavati u narednom periodu.

Ono što je bitno jeste da smo se mi ovdje bavili općim stvarima i politikama i onim dakle namjerama koje trebaju da provode vlasti ili realizuju kao određene projekte,” poručila je predsjedavajuća Predsjedništva.

Istakla je da se nije razgovaralo podjeli resora, te da će se novi sastanak održati krajem sljedeće sedmice.

“Nismo se bavili nikakvim podjelama resora, niti smo se bavili nikakvim personalnim rješenjima i to su stvari kojima će se na ozbiljan način baviti svi učesnici koji će formirati Vijeće ministara na jednom naših narednih sastanaka za koji vjerujemo da ćemo imati negdje krajem sljedeće sedmice,” rekala je Cvijanović.

Kao teme o kojima se govorila istakla je infrastrukturna pitanja, energetika, stanje budžeta, demografiju i obrazovanje,.

“U međuvremenu naše radne grupe raditi će po određenim oblastima, kako bi mogli definisati one sfere koje zaista jesu od interesa.

Ono što me posebno raduje jeste, a to smo danas potvrdili i na ovom sastanku kao i na prethodnim jeste činjenica da se ne insistira na stvarima u kojima nemamo saglasnost već da se ubrzano radi na svemu onome gdje ima saglasnosti.

Eekla bi po temama kojima smo se bavili, važnim infrastrukturnim pitanjima, energetikom, stanjem budžeta, stanjem demografije, stanjem obrazovanja i svih onih životnih pitanja da su to ona pitanja koja su većinski prisutna i evo zahvalnost svim učesnicima ovdje,” poručila je Cvijanović – prenosi Klix.ba.

Izrazila je radovanje što će biti u radnoj grupi koja će se baviti razradom određenih pitanja.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.