Željka Cvijanović se oglasila nakon što je stigao žuran poziv za njenu smjenu: “Prošlo je vrijeme kada su stranci smjenjivali”

Predsjednica RS Željka Cvijanović izjavila je da je BiH zarobljena mržnjom političkog Sarajeva.

Upitana da prokomentariše to što “trojka” koju čine političke stranke SDP, Narod i pravda i Naša stranka traže od visokog predstavnika Christiana Schmidta da smijeni predsjednika Republike Srpske, Cvijanović je odgovorila da su “prošla vremena kad su stranci, ko god da su oni, smjenjivali demokratski izabrane funkcionere, a to što po Sarajevu neke trojke, četvorke i druge brojke, to ne razumiju, nije problem ni građana, ni birača, a najmanje funkcionera u RS, ali jeste problem BiH koja je zarobljena mržnjom političkog Sarajeva”.

– Bilo bi bolje da počiste po svom dvorištu prije nego što počnu gledati po komšiluku. Ta potreba da za svaku stvar prizivaju nekog stranca da nešto uradi umjesto da oni pričaju sa onima sa kojima žive, teška je boleština i, nažalost, sve manje vjerujem da se ona može izliječiti – istakla je Cvijanović.

Predsjednica RS je naglasila da je postalo i otužno i jadno, a nadasve kontraproduktivno da se prijeti ovim ili onim instrumentima.

Navedene tri stranke zatražile su da Cvijanović bude smijenjena zbog potpisivanja, kako kažu, neustavnog, antidejtonskog Zakona o nepokretnoj imovini u RS.

Podsjetimo, SDP BiH, Narod i Pravda i Naša stranka, koji čine vlast u Kantonu Sarajevu, poznati i kao sarajevska “Trojka”, obratili su se danas zajedničkim saopćenjem upućenom visokom predstavniku u našoj zemlji Christianu Shmitu pozivom da hitno reaguje u vezi Zakona o nepokretnoj imovini RS-a.

O TOME ČITAJTE KLIKOM NA OVAJ LINK: Narod i Pravda, Naša stranka i SDP BiH od Christiana Schmidta traži da hitno reaguje i smijeni Željku Cvijanović

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.