Željko Komšić bez dlake na jeziku o visokom predstavniku: “Vidljivo je da gospodin Schmidt traži bilo kakav način kojim bi zadovoljio ovdašnju javnost a da pri tome Dom naroda FBiH putem nametnutih odluka isporuči Zagrebu”

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić komentirao je postupke visokog predstavnika Christiana Schmidta u kojem poziva predsjednika i potpredsjednike FBiH da se završi procedura imenovanja sudija u Ustavni sud tog entiteta te popuni Vijeće za nacionalne interese.

Komšić je ovo ocijenio kao pokušaj Visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta da pronađe bilo kakav izgovor za nametanje diskriminirajućih odredbi izbornog zakona.

“Vidljivo je da gospodin Schmidt traži bilo kakav način kojim bi zadovoljio ovdašnju javnost a da pri tome Dom naroda FBiH putem nametnutih odluka isporuči Zagrebu.

Pokušaj discipliniranja Čavare koji je po svoj prilici uigran jeste smiješan i jedino je u funkciji pridobijanja izgovora za nametanja diskriminirajućih rješenja”, rekao je Komšić.

Dodao je da je u pitanju još jedan pokušaj da se zauvijek cementira presudan utjecaj zvaničnog Zagreba na političke procese u Bosni i Hercegovini.

“Napori koji se ulažu kako bi se Dom naroda i političko odlučivanje iz BiH prenijelo u Zagreb iziskuju to da se probosanske a posebno građanske opcije dogovore oko pozicije vezane za ulogu Doma naroda.

Raniji ujednačeni stavovi o potrebi reduciranja ovlasti domova naroda dobra su polazna osnova za jedinstven stav po tome pitanju”, dodao je Komšić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.