Željko Komšić burno reagovao: “Dok Schmidt hoda Evropom i priča besmislice čovjek sa američke crne liste vodi Bosnu i Hercegovinu u stanje klasične pobune”

Zbog posljednjih dešavanja u Narodnoj skupštini RS oglasio se član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i prozvao je mnoge.

Burno je reagovao.

Njegovu poruku u nastavku prenosimo u cijelosti.

“Dok Murphy najavljuje da će ‘do kraja godine’, a ne znamo koje ‘završiti sa Dodikom’, a Dodik najavljuje da će ‘do kraja godine Murphy otići’.

Dok Sattler najavaljuje nikada viđen zamah na evropskom putu.

Dok Schmidt hoda Evropom i priča besmislice u koje ni sam ne vjeruje, čovjek sa američke crne liste kojeg je Amerikanac Murphy pustio u vlast i Vijeće ministara, vodi Bosnu i Hercegovinu u stanje klasične pobune po modelu Radovana Karadžića,

a koja je prethodila agresiji i ratu devedesetih godina”, rekao je Komšić.

Naglasio je da danas, baš kao i tada, institucije BiH koje su to obavezne po zakonu (tužilaštva, policijske i sigurnosne agencije) ne reaguju.

Dodao je da je moguće da čekaju signal od svojih stvarnih “gazda”, smještenih u amabasadama, misijama, uredima u Sarajevu.

“Zato mi se čini smislenim pozvati te njihove istinske gospodare, kada već te institucije neće da provedu volju onoga ko bi im trebao biti ‘pravi gospodar’, Ustava i zakona ove zemlje, da im napokon nalože da rade svoj posao u skladu sa Ustavom i zakonom.

Ako se to ne desi, onda neka se bar ne čude ‘nama radikalnima’ kada kažemo da ćemo svoju zemlju braniti na svaki način! Jednom jesmo i uvijek ćemo!”, zaključio je Komšić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.