Željko Komšić i Šefik Džaferović izazvali perfidnu reakciju i razljutili Milorada Dodika: “Pokazuju da neće birati sredstva”

“Bošnjaci u BiH su opredijeljeni za procesuiranje zločina samo nad Bošnjacima, a svaki drugi proces bilo u BiH ili van nje, posebno nad Bošnjacima kao izvršiocima vide kao udar na BiH i progon njenih državljana”, rekao je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je dodao da to pokazuje i zajednički stav Željka Komšića i Šefika Džaferovića povodom hapšenja Edina Vranja od policijskih organa Srbije.

– Njihova reakcija pokazuje da neće birati sredstva da zaštite zločin nad Srbima, da sačuvaju medijsku istinu o ratu u BiH, a Edin Vranj je samo izgovor i povod za pokroviteljski stav prema tim zločinima – istakao je Dodik upitan da prokomentariše stav Komšića i Džaferovića da hapšenje Vranja predstavlja novi u nizu sračunatih progona nad građanima BiH koje vrše vlasti u Srbiji.

– Njihova je pravda da su Srbi, Republika Srpska i Srbija krivci, a Bošnjaci žrtve u ratu i miru. Kada jednom napuste politiku žrtve i shvate da je tzv. Armija BiH počinila užasne zločine nad Srbima i Hrvatima u BiH, možda još bude neko ko će biti spreman na dijalog sa Bošnjacima – kazao je Dodik.

Njemačka kancelarka Angela Merkel danas boravi u zvaničnoj posjeti Srbiji, u okviru koje će se sastati s predsjednikom te zemlje Aleksandrom Vučićem.

Dodik je komentarisao kako će Merkel vjerovatno razgovarati o odnosima Srbije i Njemačke, a kazao je i šta bi joj on rekao:

“Što se tiče BiH, rekao bih da je ovo bila bespotrebna farsa vezana sa Schmidta kao nekog visokog predstavnika koji nije dobio podršku Savjeta bezbjednosti UN i da je u tom pogledu napravila problem i samom Schmidtu i nama, to bi joj rekao“.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.