Željko Komšić iz Franfurta poslao jako direktne poruke: “Naši građani, koji danas žive i rade u Njemačkoj, najbolje su integrisani u društvo sa kojim živ

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić oglasio se na svom zvaničnom Facebooku zbog posjete njemačkom Frankfurtu.

“Na poziv njemačko-bosanskohercegovačkog kulturnog udruženja “Sevdah” iz Frankfurta učestvovao sam na dijaspora forumu Bosne i Hercegovine “Danas, sutra i budućnost”.

Razgovarali smo o aktuelnoj političkoj situaciji u našoj zemlji, o izborima koji će biti održani u oktobru mjesecu i na koji način možemo olakšati akitvno učešće naše dijaspore u društveno-političkom životu BiH.

Naši građani, koji danas žive i rade u Njemačkoj, najbolje su integrisani u društvo sa kojim žive, a njihove aktivnosti i podrška od velikog su značaja za stabilnost i napredak naše domovine.

Njihov trud i spremnost da pomognu svojoj domovini jači su od svih pokušaja da se ona opovrgne i uništi.

Naša Bosna i Hercegovina je zemlja hiljadugodišnje istorije, koja je postojala čak i kada većina današnji evropskih zemalja nije, a pokušaji pojedinih vanjskih i unutrašnjih političkih faktora da je svojim destruktivnim politikama unište neće uspjeti.

U našoj zemlji, bez obzira na prepreke, postoje politike koje žele da formiraju institucije putem kojih će biti lakše uspostaviti kontakt između naših građana u svijetu i BiH u svrhu poboljšanja kvaliteta iz oblasti nauke i obrazovanja, privrede, ekonomije, kulture i sporta”, napisao je Komšić na Facebooku.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.