Željko Komšić iz New Yorka otvoreno poručio: “Bosna i Hercegovina će biti i s Miloradom Dodikom, a i bez njega, pogotovo!”

Posljednje Vijesti

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine na konferenciji za medije u Banjaluci komentarisao je odlazak Željka Komšića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH u New York na sjednicu Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN), te i istakao da je Komšić u privatnoj posjeti te da će od generalnog sekretara UN-a tražiti da spriječi obraćanje Komšića.

Dodik je istakao da Komšić nije mogao otići u New York navodeći da je time potvrdio njegove navode da to nije odluka Predsjedništva BiH kao i to da taj njegov postupak pokazuje da u BiH vlada haos.

Iz New Yorka se oglasio i Komšić kazavši da Dodik mora shvatiti da država može funkcionirati i bez njega.

“Dodik samo mora da shvati kako on nije neophodan da bi zemlja funkcionisala! Ove zemlje će biti i sa njim a i bez njega, pogotovo”, kazao je kratko Komšić.

Otvaranje 76. sjednice Generalne skupštine Ujedinjenih nacija održat će se u utorak, 21. septembra, a planirano je da se svjetskim liderima obrati i Komšić – prenio Nap.

Leave your vote