Željko Komšić nakon sastanka sa Recepom Tayyipom Erdoganom: “Ja nisam toliki hipik da vjerujem da može doći do mirne disolucije u BiH”

Događaji Posljednje Vijesti

Željko Komšić se prvi obratio javnosti nakon razgovora sa turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom u Predsjedništvu BiH, a izrazio je zadovoljstvo što su mogli razgovarati.

Istakao je kako se govorilo o bilateralni odnosima, ali i globalnim temama.

“Dogovoreno je da će biti održan trilateralni sastanak Turska – BiH – Srbija. Mislim da je to korisno u smislu političke stabilizacije u regiji. Izgradnja autoputa Sarajevo – Beograd – Sarajevo bi trebala biti prioritet i tu se vidi određeni pomak. Želimo da se poboljša trgovinska saradnja između BiH i Turske. Upoznali smo Erdogana sa problemima na koje turski investitori nailaze u BiH” ,kazao je Komšić.

“Razgovarali smo o šansi za BiH da trgovinska razmjena s Turskom dostigne cifru do 1 milijarde dolara”, dodao je.

Novinarima je kazao da nakon obraćanja svih zvaničnika mogu postaviti pitanja te da ne bih želio odmah o svemu govoriti i ulaziti u detalje sastanka.

“Razgovarali smo i unutrašnjim političkim odnosima u BiH. Ja ne bih tu da prepričavam ko je šta tu rekao”, kazao je Komšić.

Nakon pitanja novinara Komšić se ponovo oglasio.

Kada su u pitanju neki stavovi koji su iznijeti na ovoj konferenciji, Komšić ima slijedeće mišljenje.

“Ja nisam toliki hipik da vjerujem da može doći do mirne disolucije u BiH”, rekao je Komšić aludirajući na izjave Milorada Dodika.

Leave your vote