Željko Komšić o ministru vanjskih poslova Hrvatske: “Propao u Briselu pa uvozi anticivilizacijske ideologije u BiH”

Događaji Posljednje Vijesti

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić osvrnuo se na jučerašnju posjetu hrvatskog ministra Gordana Grlića Radmana Stocu.

“Nakon debakla koji je Grlić Radman doživio u Briselu sa svojim non paperom, pokušaj veličanja poražene kvislinške vojske sa Blajburga, ovaj put u Stocu, zaista je jadan i očajan. Očito je da u Hrvatskoj koja je članica EU ne mogu tek tako to veličati pa nastoje da prebace u Bosnu i Hercegovinu. Prošle godine u Sarajevu a ove u Stocu. Reakcije SDP-a i Naše stranke su ispravne. Upravo i zbog ovakvih stvari nam je potreban jedan širi građanski blok koji će se suprostaviti uvozu anticivilizacijskih ideologija u Bosnu i Hercegovinu”, kazao je Komšić.

Podsjetimo, na jučerašnju posjetu hrvatskog ministra Grlića Radmana križnom putu u Stocu te na njegov govor reagovala je Naša stranka:

“Jučerašnja posjeta Gordana Grlića Radmana Stocu služi otvorenoj podršci Hrvatske fašizaciji dijela BiH s hrvatskom većinom koju još od rata provodi HDZ BiH. Nemamo ništa protiv da žrtve Drugog svjetskog rata, ma na kojoj strani da su pale, imaju svoj pomen, ali imamo protiv toga da se preko njih daje politički legitimitet NDH, što pretvaranje Stoca u hercegovački Bleiburg jeste i što je neoustašizacija Hercegovine koju HDZ BiH radi još od početka posljednjeg rata”.

SDP BiH je zatražila od predsjednika i premijera Hrvatske da uputi izvinjenje građanima BiH zbog jučerašnjih izjava ministra vanjskih i evropskih poslova Gordana Grlića Radmana.

Leave your vote