Željko Komšić odbrusio Miloradu Dodiku: U Predsjedništvu protiv Bosne i Hercegovine neće biti omjera kao u N/FS

Kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić na skupu u Vogošći odgovorio je na izjavu Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH koji je poručio da priželjkuje pobjedu Borjane Krišto (HDZ) za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, s obzirom na to da će se biračko tijelo, kako je naveo Dodik, podijeliti na Denisa Bećirovića i Bakira Izetbegovića.

Komšić je, naime, na skupu poručio da upravo takve izjave Milorada Dodika, kao i ranije izjave Zorana Milanovića, predsjednika Hrvatske i Andreja Plenkovića, premijera Hrvatske te njihovo dogovaranje izmjena Izbornog zakona iza leđa građana BiH, na najbolji način pokazuju zašto je važan omjer 2:1 u Predsjedništvu BiH.

“Neću dozvoliti da se u Predsjedništvu BiH napravi onakva situacija i omjer protiv Bosne i Hercegovine kakav je napravljen u Nogometnom savezu, da bi se država ponizila i natjerala da igra utakmicu sa Rusijom”, naveo je Komšić.

Podsjetimo da je veliku pažnju javnosti upravo privukla najava da će Rusija i BiH igrati prijateljsku nogometnu utakmicu u novembru u Rusiji.

Mnogi su to osudili, dok se Milorad Dodik pohvalio kod ruskog predsjednika Vladimira Putina da je meč dogovoren.

Predsjednik N/FS BiH Vico Zeljković nedavno je za medije rekao da će se konačna odluka o igranju ove utakmice donijeti 10. oktobra.

Zeljković je novinarima u Banjaluci rekao da je tematska sjednica biti prilika za dijalog o ovom pitanju.

“Različita su mišljenja i to je sve normalno, ali isto tako mislim da je prevelika negativa pojedinih medija i ljudi i mislim da svako ima pravo na mišljenje, ali to ne znači da nečije mišljenje treba nekog drugog da obaveže i da mora da misli isto“, rekao je tada Zeljković.

Utakmica bi se trebala igrati 19. novembra u Sankt Petersburgu.

Javnost u BiH i dijaspori je itekako protiv odigravanja utakmice, ali Dodikove sulude planove na tom planu teško ko može spriječiti… Tako to ide kad se olako prepusti Fudbalski savez onima koji ne vole ovu državu.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.