Željko Komšić opasno “zabiberio” svim mrziteljima Bosne i Hercegovine: “Čak i u našem komšiluku nailazimo na osude, ali mi smo ponosni na ono što smo uradili!”

Na obilježavanju 29. godišnjice formiranja Odreda “Lasta” u Sarajevu prisutnima se obratio i član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

“Dragi moji sugrađani, suborci, niti ja imam vama šta reći pametno, niti vi meni. Svi već znamo šta ko od nas misli i znamo šta smo radili, zašto što smo radili, znamo šta nas je vodilo, šta nas je motivisalo”, kazao je na početku.

Dodao je da zna da je nekima možda malo i dosadno s tim pričama, da zna da mu nekad možda i zamjeraju kako je previše ratoboran.

“Znamo da svako naše obraćanje koje se završava time da smo ponosni na ono što smo uradili, nailazi čak i na osudu, ne samo onih protiv kojih smo se borili i koji nastavljaju njihovu politiku, nego čak i u našem komšiluku. I to nije važno. Ne treba zbog toga osjećati gorčinu. Znamo šta smo radili. I zato kažem, nema potrebe da govorimo o tome. Jer, što god kažemo, nama je malo, a nekome previše”, kazao je.

Nastavio je kako će nas život svakako odnijeti, da lagano prolazimo.

“Mi samo molimo, nemamo pravo ni da tražimo, da se sjećate ovih ljudi. Da njih ne zaboravimo, njihove porodice, da pomognemo jedni drugima, a ne da okrećemo leđa i bježimo jedni od drugih govoreći kako ne možemo da riješimo ni svoj teret, a kamoli tuđi. Mi smo ovu zemlju odbranili. Nekome izgleda privremeno, a nekome trajno. Ne moramo se slagati oko toga. Ali, jedino je sigurno, šta god o nama govorili i kako god nas gledali, mi ćemo je braniti do kraja svog života”, kazao je.

Dodao je da, bez obzira na gorčinu, razočarenje, zemlju će ostaviti drugima, da je čuvaju i naprave boljom nego što su on i njegovi saborci znali.

“Da bude poštenija, čestitija, bolja država prema svojim ljudima, i čuvajte je ako opet bude potrebno. Mi smo još neko vrijeme tu i mi je nećemo dati, to je jedino sigurno. Ali, od vas očekujemo da nastavite istim putem”, poručio je Komšić – prenio je Klix.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.