Željko Komšić opet žestoko odgovorio ambasadorici Izraela: Ne držite nama lekcije o ubijenoj djeci

Ambasadorica Izraela u Bosni i Hercegovini Galit Peleg poručila je danas predsjedavajućem Predsjedništva BiH Željku Komšiću kako je i dalje dužan odgovor o tome na kojoj je strani historije kada komentira sukobe na Bliskom istoku, ističući kako bi svima moralo biti jasno da ih je započeo Hamas okrutnim napadima na civile.

Nakon što je Komšić jučer okarakterisao kao “izmanipulisanu budalu”, ambasadorica Peleg odgovorila je kako mu “zahvaljuje” na takvom odnosu, ali da to ne mijenja činjenice.

A, večeras, 12. oktobra, ambasadorici Peleg stigao je novi odgovor od Komšića. Njegovu poruku objavljujemo u cijelosti:

“Poštovana ambasadorice Peleg, s obzirom na to da me ne svrstavate u ljudska bića, smatram potrebnim da Vam još jednom odgovorim, mada postaje već zamorno raspravljati se sa Vama.

Dakle, ovo je nekoliko odgovora na pitanja koja proizilaze iz Vaše posljednje objave.

Ja sam uvijek na strani istine, ma koliko gorka i crna bila. Smatram da je jedino istina ljekovita po ljudski um.

Kada ste već i napokon pitali šta ja mislim o Hamasovom napadu na civile u Izraelu, moje mišljenje jeste da je riječ o terorističkom napadu što, samim tim, Hamas svrstava u terorističke organizacije.

Niko iole normalan ne moze opravdati ubijanje civila i uzimanje civila za taoce, kao što je to uradio Hamas. Ali to sam već rekao u izjavi datoj na BHT-u koju niste niti pogledali niti poslušali.

Činiti zlo drugima i pravdati to činjenje zla drugim zlom koje je učinjeno nama, zove se osveta. Osveta ne vodi nikuda izuzev što vodi činjenju još većeg zla.

A siguran sam, bar kada ste sami sa sobom, da i Vi mislite kako je Vaša država nanijela veliko zlo narodu Palestine.

Ako mislite da ćete time što ćete zbrisati Gazu sa lica zemlje riješiti problem terorizma koji muči Izrael i Jevreje kao narod, gadno griješite.

Nemojte nama u BiH držati lekcije o ubijenoj djeci i ubijenim civilima. Nažalost, previše nas je u BiH koji imamo i ubijenu djecu i ubijene civile u svojim porodicama

Kada ste već odlučili da zauzimate političke strane u BiH, moram Vam reći da ste zauzeli stranu onih koji slave politiku i ideologiju počinilaca Holokausta na ovim prostorima, što Vas diskvalifikuje kao ambasadoricu.

Ne umanjujte značaj Holokausta poredeći ga sa terorizmom Hamasa tvrdeći da tako nešto nije viđeno ni u Holokaustu. Ja znam da je u Holokaustu bilo daleko gorih stvari od terorizma Hamasa.

Molim Vas, prestanite obmanjivati javnost.

Posljednje, za sada, želim Vašem narodu mir kao što ga želim i Palestincima.

Želim da sa svojim komšijama Palestincima ubuduće živite mirno i sarađujete kao dvije mirne i prosperitetne drzava.

Bojim da, ako bude drugačije, nesreća i zlo rata može zahvatiti čak i cijeli svijet.”

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.