in ,

Željko Komšić oštro odgovorio Draganu Čoviću i Zagrebu: “To se neće desiti dok se ja i DF barem malo pitamo u ovoj državi”

Ne može se kroz izmjene Izbornog zakona ići u dalje cementiranje etničkih kompleksa što želi politika HDZ -a BiH pa i zvaničnog Zagreba, tvrdi Komšić

Komšić i Čović
Komšić i Čović

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić poručio je u nedjelju u Stocu kako se kroz izmjene Izbornog zakona u BiH ne može ići u daljnje cementiranje etničkih kompleksa što, kako kaže, želi politika HDZ-a BiH te službenog Zagreba.

– Ne može se kroz izmjene Izbornog zakona ići u dalje cementiranje etničkih kompleksa što želi politika HDZ -a BiH pa i zvaničnog Zagreba, koliko možemo da vidimo. Dakle, to se ne može desiti, niti će se to desiti, dok se ja i Demokratska fronta, i ljudi koji misle na sličan način, bar malo pitamo u ovoj državi – kazao je Komšić.

Upitan je li tačna informacija da će Srbija Bosni i Hercegovini donirati više vakcina nego što je to bilo ranije najavljeno, istaknuo je kako postoje neke naznake, no da će ipak sačekati službene informacije.

Podcrtao je kako postoje neke informacije o tome, ali da on ne želi biti onaj koji prenosi neslužbene informacije.

ČITAJTE I OVO Željko Komšić: Poslije “Transkripata genocida” ništa više neće biti isto

U sudaru voza i automobila smrtno stradala žena

Žestoka poruka Bakira Izetbegovića: “To se više neće ponoviti!”