Željko Komšić oštro uzvratio Elmedinu Konakoviću: “Meni je ta ponuda “nejasna” pa čak i neozbiljna”

Nakon što je prvo predsjednik NIP-a Elmedin Konaković najavio, a kasnije predsjednik SDP-a Nermin Nikšić potvrdio da je osam stranaka dogovorilo principe formiranja vlasti bez SDA uz ponudu da im se pridruži i DF, za Ljudski.ba to je prokomentariusao član Predsjedništva BiH i predsjednik DF-a Željko Komšić.

“Meni je ta ponuda “nejasna” pa čak i neozbiljna. “Vođa” te osmorke, Konaković, je isto kao i HDZ, više puta izjavio da neće sa DF-om, a sada i on šalje takvu ponudu! Ne zna čovjek šta da misli o svemu tome! – za Ljudski.ba je istakao Komšić.

Uz konstataciju da je prerano praviti bilo kakve kalkulacije Komšić upozorava i na ovo:

“Osim toga, ako nas je iskustvo naučilo nečemu, osam stranaka plus HDZ u vlasti u FBiH, plus još stranke iz RS-a, vjerovatno SNSD u vlasti na državnom nivou, to neće funkcionisati!

To će biti haos!, smatra Komšić.

Ranije je aktuelni ministar u nutrašnjih poslova Aljoša Čampara iz NIP-a istakao kako ne bi trebalo po svaku cijenu ići u vlast.

“Ima kao poruka iz HDZ-a BiH da će oni prihvatiti svakoga ko im dođe sa 11 ruku u Domu naroda.

Ja imam poruku za sve probosanske stranke da ne bi smjele upasti u matricu da se mi glođemo oko nečega, da se poubijamo i da kažemo da dolazimo sada sa ovim, kazao je on.

Nakon što je osam stranaka ozvaničilo koaliciju ostaje nejasno da li se ipak nameću HDZ-u kao partner, ili bi voljeli sa DF-om napraviti vlast i bez SDA i HDZ-a, a ako se uvaže Čamparini principi sve je moguće.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.